Morten Mortensen og Søren Staun fra "Gift ved første blik" 2024

Talte ikke sammen hele sommeren: Kæmper for forholdet

Det har kostet blod, sved og tårer for Morten Mortensen og Søren Staun for at bevare et venskab efter deres skilsmisse.

Det endte lykkeligt for Morten og Søren i sidste afsnit af "Gift ved første blik"  - men lykken varede kort. Det skulle vise sig at være svært at få forholdet på ret køl igen og opbygge et venskab efter det hårde brud. Da kameraerne slukkede, valgte Morten og Søren at gå i terapi - både sammen og hver for sig.

LÆS OGSÅ: Efter "Gift ved første blik": Har fået mere end 100 henvendelser

- Vi går begge to rundt og har meget skyldfølelse for, at det ikke fungerer. Vi får en tid ved Trine (programmets psykolog, red.) fire-fem uger efter, kameraerne slukkede. Det hjælper lidt, men jeg tror, at det var for sent. Kløften var blevet for stor, udtaler Søren.

Sommeren blev absolut ikke som planlagt. Faktisk talte Morten og Søren ikke sammen i den svære periode. Men så nærmede sæsonpremieren på programmet sig.

LÆS OGSÅ: Efter “Gift ved første blik”: Har fået ny kæreste

- I sommer snakkede vi ikke rigtigt sammen. Men da programmet begynder at nærme sig, havde vi egentligt begge to lyst til at rede trådene ud. Vi blev nødt til at have hinanden, og det ville blive for mærkeligt at gå igennem uden hinanden, fortæller Søren.

Gik i terapi for at opbygge et venskab

De efterfølgende mange uger har Morten og Søren gået i både par- og soloterapi ved Trine. 

- Det har været svært at se sin eksmand på tv, være smaskforelsket, gå gennem konflikter, og så på samme tid gå i skilsmisseterapi for at finde ud af, hvad der er gået galt. Det har været svært, men enormt givende. Nu kan jeg se tilbage på vores brud, som at vi var oppe mod noget, vi ikke kunne klare alene. Det var ikke nogens skyld, fortæller Søren og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Hvem lyver og hvem taler sandt? Nyt program udsætter danskere for psykologisk spil

- Vores relation er lidt kompleks. Vi har arbejdet hårdt på at nå her til.

Terapien har været altafgørende for, at Morten og Søren kunne få et venskab.

- For at vi skal kunne være sammen naturligt og oprigtigt, skulle vi have Trine med som facilitator. Det terapeutiske rum har været vores safe space og der, hvor vi kunne udvikle vores venskab, fortæller Morten.

LÆS OGSÅ: "Årgang 20"-Lisbeth sætter ord på skilsmissen: Savnet er enormt

Når spørgsmålet lander på, om de udelukkende arbejder på et godt venskab - og altså ikke en romantisk relation - falder svaret prompte fra dem begge. 

- Målet er kun at være venner nu, afslutter de.

I dag er parret, efter intens terapi, blevet gode venner.