Frode Munksgaard.

Fuld fart på Frode Munksgaard: 75 år er ingen alder

I dag fylder den tidligere tv-vært 75 år, og hans kalender kan stadig tage pusten fra de fleste.

Selvom den tidligere 'Hammerslag'-vært Frode Munksgaard ikke er på tv-skærmen længere, så er det ikke ensbetydende med, at han trisser rundt hjemme i Haderslev i tøfler og nyder pensionisttilværelsen.

I dag fylder Frode 75 år, og hans kalender kan stadig tage pusten fra de fleste.

LÆS OGSÅ: Janni Ree slår fast: Det har intet med sygdommen at gøre

Artiklen fortsætter under videoen...

– Jeg har så meget andet at give mig til. Jeg har haft et vinfirma i 25 år sammen med en god ven fra Kolding. Vi importerer vin fra Frankrig, Spanien, Italien og Østrig, og det bruger jeg meget tid på. Vi arrangerer også en vintur for knap 40 mennesker, vi skal af sted om en måned til Valpolicella nord for Verona, fortæller Frode Munksgaard over en kop kaffe med hustruen Birthe Thrane. 

– Da jeg lavede tv-programmerne 'Profit', hvor jeg forsøgte mig som handelsmand, kom jeg i kontakt med en dansk vinmand i Frankrig, hvor vi købte vin til programmet. Så var der naboer og genboer, som også ville købe vin. Til sidst bredte det sig, så vi blev nødt til at sætte det i system.

LÆS OGSÅ: Reagerer på ny 'Vild med dans'-vært: Jeg har stalket hende

Selvom Frodes vinfirma Le-Club. dk har lager i Kolding og i Greve, så har han altid et par gode flasker i sin egen kælder.

Fra tv til levevej

– Vi lavede en vinklub, hvor vi har 1000 medlemmer, og har lager i Kolding og i Greve. Vi har selv, Birthe og jeg, rejst på ferie i Spanien, Frankrig og Italien, og vinturene har vi lavet de seneste 20 år.

– Vi er mere eller mindre på farten hele tiden, indskyder Birthe, som har solgt sin tøjforretning og nyder livet og deres fælles interesser sammen med Frode. 

– Jeg holder en del foredrag rundt omkring, og så spiller jeg golf og går på jagt. Og når man går på jagt, så laver man også mad, og så skal man have noget vin, så det er en sluttet cirkel for mig. Vi elsker et godt glas vin om aftenen, Birthe og jeg.

Hjemmet i Haderslev er prydet af store trofæer, som Frode har nedlagt.

– Jeg har gået på jagt hele mit liv. Jeg er ikke så ivrig på aftrækkeren længere, men jeg elsker jo naturen, at sidde derude, og så er jeg med i nogle jagtselskaber. Det bruger jeg en del tid på om vinteren. 

LÆS OGSÅ: Peter Ingemann er tilbage

– Jeg går mest på riffeljagt om efteråret og vinteren. Jeg er ikke så ivrig på aftrækkeren mere, men jeg elsker naturoplevelsen i det.
– Det var den første hjort, jeg nedlagde. Det er mange år siden, men jeg husker det helt klart endnu.

Frode ønsker sig ikke noget i fødselsdagsgave udover en god flaske vin, så Birthe har haft sin sag for.

– Jeg har haft så mange ting oppe at vende, blandt andet en el-cykel, men jeg har ikke fundet det rigtige endnu. Så det bliver en oplevelse af en slags. Jeg har en idé, så må vi se, om han siger ja til det, fortæller Birthe med et skælmsk smil.

LÆS OGSÅ: Dansk popsanger efterlyste familiemedlem: Er fundet!

Frode griner og slår afværgende ud med hånden.

– Jeg har været samler hele mit liv, vi har hele loftet fyldt. Og nu skal vi til at afvikle i stedet for at samle, siger Birthe til mig. 

– Du er da også begyndt. ”Jeg har solgt noget”, sagde Frode til mig, og så troede jeg, at han rigtigt havde fået tømt ud, men så havde han solgt et lille postkort til 350 kroner, fortæller Birthe med et kærligt smil.

– Hvis vores søn, Torben, skal tømme det her hus, så risikerer vi bare, at der kommer en marskandiser og slæber hele lortet ud. Så kan jeg lige så godt selv sælge det, konstaterer Frode, som er far til forfatteren og digteren Torben Munksgaard, som bor i København og har en datter på 18 år.

LÆS OGSÅ: Kendte ansigter med i 'Landmand søger kærlighed'

– Min mormor blev 104 år, og jeg håber at blive ældre. Nu må se, hvordan det går, det er vi heldigvis ikke selv herre over. Men vi skal ikke gå og bekymre os om det, vi skal jo leve livet med 100 km/t, så længe vi kan.

Sommer ved Vesterhavet

– Vi har sommerhus i Blåvand, hvor vi også er ovre en gang imellem, i år har vi været der i hele juli måned. Til næste år har vi valgt at tage derover, når det bliver sommer, siger Frode med den vanlige jyske lune og tilføjer:

– For det var det ikke i år. – Det var tre uger i stiv kuling. Heldigvis var det i vores eget sommerhus, så vi havde jo lidt, vi kunne gå og ordne, supplerer Birthe.

For Frode Munksgaard er ”pensionist” ikke et skældsord. 

– For mig er det en form for frihed at være blevet pensionist. Det er det væsentligste. Alt hvad jeg laver med vinfirmaet og rejserne, foredragene, jagt og golf, er jo noget, jeg gør, fordi jeg kan lide det. Selvfølgelig er der også nogle forpligtelser i det, men så længe jeg kan løfte en kasse med seks flasker vin, så bliver jeg ved, slår fødselaren fast.

LÆS OGSÅ: Neel Rønholts usikkerhed: Fik hjælp af familieterapeut

Denne artikel er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Tegn et abonnement via linket HER.

Frode og Birthe har spillet golf i 47 år, og parret bor med den skønneste bane i baghaven. – Det fine ved jagt og golf er, at om sommeren er man mest på golfbanen, og om vinteren er man mest oppe i skoven, siger Frode.