Efter hård kritik: 'Fede forhold'-par giver klipningen skylden

Når et halvt års optagelser skal koges ned til tre timers tv, er der meget, som seerne ikke får med.

I 'Fede forhold' er 36-årige Jan og Janni godt på vej mod deres mål om at tabe de overflødige kilo. Men selvom det går strygende med livsstilsændringen, har parret udfordringer med kommunikationen.

Artiklen fortsætter under videoen.

Specielt i de første tre afsnit bliver parrets problemer med at tolke hinandens kærlighedssprog, sat på spidsen, og det har fået flere seere til tastaturet.

"Han er et omvandrende rødt flag", skriver en seer, mens en anden konkluderer, at Jan udøver psykisk vold.

Selv mener parret, at deres problemer er normale, og de er en smule overraskede over folks reaktioner.

LÆS OGSÅ: Natascha Linea afslører: Så længe bliver hun i Tyskland

- Vi vidste jo godt, at vores problemer ville starte en form for debat, men at folk synes, at det er så grelt, det havde vi ikke forestillet os, fortæller Jan og forsvarer sig:

- Jeg synes ikke, at jeg yder psykisk terror, men jeg kan godt se, at jeg er lidt mere kølig end andre, og at Janni og jeg har meget forskellige måder at vise kærlighed på. Jeg har hele mit liv set op til folk, som var lidt hårde i kanten, og jeg er opdraget med og har været i miljøer, hvor man ikke viste følelser eller havde markante meninger. Det var lidt mere kæft, trit og retning.

LÆS OGSÅ: Efter sygemelding: Lisbet Dahl hjerteopereret

En hård klipning.

Selvom kommentarsporene er hårde, følger Jan med.

- Jeg synes, at det er spændende at læse, hvilke holdninger folk har til os, men vi laver også lidt sjov med det. Man kan ikke tage det så tungt, for folk baserer det på den smule, som de har set, fortæller jan, som ligesom Janni mener, at klipningen har spillet en stor rolle.

- Hele forløbet er blevet filmet over syv måneder, og det er blevet til seks programmer af 30 minutter. Derudover er der også blevet klippet en del i det for at skabe en form for story-line, og det hele kommer til at virke værre end det er, forklarer Jan og Janni supplerer:

- Vi ved jo godt, hvordan tingene forholder sig i virkeligheden, og det er svært at få alle facetter med. Det første afsnit er optaget over seks til otte uger, og når man skal koge det ned til 10 minutter, så bliver det enormt intenst for andre at se. Det er ikke så voldsomt for os, som det virker.

Se 'Fede forhold' hver mandag klokken 20.00 på DR eller på DRTV.