Christiane i stor sorg: Det er gået stærkt

Nu deler hun en hjerteskærende opdatering på sin alvorligt syge mors helbred.

Selvom Christianse Schaumburg-Müller Åxmans mor, Bente, stadig er i live, så forsvinder hun mere og mere for hver dag, der går.

LÆS OGSÅ: Daniel og Sofie blev stoppet af produktionen: Nu gør de det i Danmark

Sidste år fortalte den tidligere 'Vild med dans'-vært, at hendes mor var blevet ramt af alzheimers. En sygdom, som hun allerede havde symptomer på i 2015, men som først blev opdaget mange år senere.

Christiane har tidligere fortalt om, hvordan sygdommen udvikler sig hele tiden - og ikke i en positiv retning.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: 'Masterchef'-dommer er blevet gift

– Det er en svær sorg. For min mor er borte, men hun er ikke gået bort. Samtidig udvikler sygdommen sig hele tiden. Jeg kan simpelthen ikke forstå, at det kan blive ved med at blive værre. Så kommer hun på ny medicin. Så får hun angsttilfælde og hallucinationer. Så kan hun lige pludselig ikke tale eller gå. Der er bare hele tiden dårlige nyheder, har Christiane fortalt.

Og værre er det blevet. Det fortæller Christiane i dag i en spørgerunde på sin Instagram-story.

- Min mors tilstand er så slem nu, og det er gået så forfærdeligt stærkt - ikke engang et år har hun været på plejehjem. For et år siden troede jeg ikke, det kunne blive værre. Til trods for at der kunne hun snakke - hun kunne spise - hun kunne gå, indleder Christiane svaret til et spørgsmål om, hvordan hendes mor har det, og fortsætter:

- Hun var også der slemt præget af sin alzheimers og især angst, hallucination og tvangstanker påvirkede hendes daglige tilstand, og det var et sandt helvede. Men denne sygdom er ustoppelig.

En konstant sorg

I foråret opstartede Christiane et vinbrand, som står som en rørende hyldest til hendes alvorligt syge mor. Men hendes mor er for syg til at forstå det, og det lyder ikke til, at hun nogensinde kommer til det.

- Hun kan nu slet ikke gå. Ikke rigtigt bevæge kroppen faktisk. Kommer i en båre for at komme fra seng til kørestol. Næsten ikke tale. Finde ord. Er på så meget medicin for alle sine lidelser. Jeg kan ikke ringe til min mor. Kan ikke have en samtale med hende. Jeg kan kramme hende, fortælle hende at jeg elsker hende. Det er meget svært og en konstant sorg, der, bare bliver rippet op hele tiden, skriver hun i opdateringen.

Christiane har tidligere fortalt, at hun i starten ikke kunne forestille sig, at sorgen kunne blive større. Men den tiltog, da hun selv blev mor.

- Når jeg har siddet og ammet, har jeg fået en kæmpe sorg. Jeg har siddet og kigget på min datter "du er speciel, du er så fantastisk". Sådan har min mor jo også tænkt om mig, og nu kan hun ikke se, at jeg er blevet mor. Jeg har savnet min mor helt absurd meget her efter, at jeg selv er blevet mor, har hun fortalt.

LÆS OGSÅ: Jakob Fuglsangs unge kærlighed: - Det er jo direkte pinligt