Kæmpe drama: Martin Jensen raser over Oh Land

Martin langer voldsomt ud efter Oh Land, som han er overbevist om sendte Hiba ud af ‘X Factor’ for at stille sig selv bedre i konkurrencen. Men Oh Land står ved sit valg og understreger, at de største trusler ikke er dem, man finder i farezonen.

Af Lykke Buhl - 6. marts 2021 kl. 7:54

I går aftes stod Thomas Blachmans gruppe Neva & Ida overfor Martin Jensens solist over 23, Hiba. Dermed blev det Nanna ‘Oh Land’ Øland Fabricius, der skulle træffe det svære valg omkring, hvem der skulle sendes ud af konkurrencen. Et valg, hun med egne ord havde det forfærdeligt med at skulle tage.

– Det var pisse ubehageligt at sidde i den situation. Jeg kan ikke se, hvordan det skulle være et let valg for nogen, siger dommeren til HER&NU, selvom hun står fast på, at hun traf den rigtige beslutning om at sende Hiba hjem.

LÆS OGSÅ: Janni Ree langer ud igen: Jeg synes, det er så grotesk!

– Jeg har haft lidt svært ved at se præcis, hvor Hiba skilte sig ud. Både hendes æstetik, sangvalg og sceneshow mindede mig om det, Vilson lavede, og jeg havde svært ved at mærke hende i det. Ud fra alle mine indtryk fra audition til five chair, så har der været rigtig meget slinger i valsen med Hiba. Og der synes jeg, at Neva & Ida var mere deres egne og har den her skøre indie-ting kørende, som slet ikke er forløst, men som jeg trods alt synes, de har for sig selv, uddyber Oh Land.

Oh Land måtte med tungt hjerte vælge mellem at sende Neva & Ida eller Hiba hjem

I farezonen stod Blachmans gruppe Neva & Ida overfor Martin Jensens solist over 23, Hiba (Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix)

LÆS OGSÅ: Bookmaker: De ryger først ud af ‘X Factor’

Erklærer krig

Oh Lands argumenter for, hvorfor hun valgte som hun gjorde, giver dommer Martin Jensen dog ikke meget for. Han er overbevidst om, at det kun kan have været et taktisk valg fra meddommerens side.

– Hvis hun ikke gjorde det for at få en stor konkurrent ud, så er det i hvert fald ikke de samme monitors, vi har siddet og hørt musik på, siger han bestemt til HER&NU og kalder Hibas ‘save me-song’ for den bedste sang i årets ‘X Factor’.

LÆS OGSÅ: Så du det? Martin Jensens forlovede med i ‘X Factor’

– Jeg er meget chokeret over, at vi ikke dømmer på faglighed i denne her dommertrio, men at vi dømmer efter konkurrence allerede her i andet liveshow! Hiba har gudhjælpemig hele pakken, og så ryger hun for to, der lige er blevet sat sammen og stadig er ved at finde hinanden. Jeg begynder at forstå, hvorfor der ingen ‘X Factor’-deltagere er, der egentligt er kommet længere, end de er, lyder det skarpt fra Martin.

Hibas drøm splintredes, da hun blev sendt ud af ‘X Factor’ som den første

Allerede under omsangen pressede tårerne sig på hos Hiba, der måtte forlade ‘X Factor’ som den første (Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix)

LÆS OGSÅ: Simon og Marcus har ingen forudsætning for at stå i liveshowet

Ingen trussel

Oh Land understreger dog igen, at hun bestemt ikke tænkte strategi, da hun stod overfor at skulle sende enten Hiba eller Neva & Ida hjem. Og hun minder om, at det trods alt er seerne, der placerede de to artister i farezonen.

– Jeg kan ikke se, hvordan det er taktisk at sende nogen ud, der har fået færrest stemmer. Det er jo ikke en trussel, indvender Oh Land og understreger, at der er masser af stærke konkurrenter i årets ‘X Factor’.

LÆS OGSÅ: Thomas Blachman åbner op: Det er en stor sorg

– Jeg er altid på deltagernes side, for jeg ønsker, at dem, der kan lave det fedeste show på scenen, går videre. Hvis det ikke er mine, der vinder, så lad den bedste vinde. Og når alt kommer til alt, så kan jeg ikke mindes, at nogen har taget et strategisk valg, for det gør man ikke i den situation. Man er for ydmyg og for påvirket, slutter hun.

Oh Land fejer Martin Jensens beskyldninger om hendes manglende faglighed af bordet

Martin Jensen langer kraftigt ud efter Oh Land, som han er overbevidst om handlede taktisk, da hun sendte Hiba hjem (Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix)

LÆS OGSÅ: ‘Årgang 0’-Rachel går til kamp mod sin mor

Gør det bedre

Det overbeviser dog ikke hendes meddommer i den voksne kategori, der sender en sidste bredside efter hende.

– Jeg kommer til at dømme ud fra faglighed, og så må hun dømme ud fra, hvad hun kan. Jeg er sådan set ligeglad med, om jeg vinder ‘X Factor’, for jeg ved, jeg skal nok gøre de her artister større end nogen af de andre, der har været i de tidligere to sæsoner, afslutter Martin med en henvisning til Oh Lands to år som dommer.