Hjemme hos Louise fra 'Bagedysten': Klar til jul

Louise elsker at bage sammen med sin søn.

Når Louise Jensen skal lokke sin femårige søn Elvis væk fra legen med dinosaurfigurerne, så skal der småkagedej på køkkenbordet, hvor han selv kan trykke formfigurer ud. Men hun finder også tid til at bage sine yndlingsjulekager, vaniljekranse og Sarah Bernhardt.

LÆS OGSÅ: WHAT! ‘Nybygger’-deltager scorer 3 millioner

Det sker som optakt til Louises deltagelse i 'Den store jule- og nytårsbagedyst', der sendes den 25. og 29. december på DR1.

– Jeg planlægger altid i god tid, når det er jul. Det er nemt at forberede julebag, for dejen kan fryses ned og tages op, forklarer den 38-årige tandlæge, der sammen med sin mand, Renato, og sønnen skal holde juleaften for familien i Brønshøj-villaen. Naturligvis har hun bagt lidt på forhånd.

– Vaniljekranse og brunkager er obligatoriske, men jeg kan også finde på at lave marcipanspecier med citronskal. De smager sindssygt godt, afslører Louise Jensen, der i sommer startede op som tandlæge i en helt ny klinik i Illum.

Louise synes dog også, at det har været vildt skægt at lave tv, og det vil hun gerne fortsætte med.

LÆS OGSÅ: ‘Forsidefruer’-krigen fortsætter: De er ikke mine veninder

Louises bedste juleopskrifter

Vaniljekranse:

200 g blødt smør

1 vaniljestang

180 g sukker

1 æg

250 g hvedemel

75 g mandler

Mal mandlerne til mel. Bland smør, sukker og vanilje grundigt, og tilsæt æg. Herefter tilsættes de resterende ingredienser, og det bearbejdes, til det er blandet.

Dejen sprøjtes ud i ønsket størrelse (brug stofsprøjtepose, de holder til mere og er genanvendelige), og bages ved 200 grader i 10-12 minutter, til de er pæne og gyldne i kanten.

LÆS OGSÅ: Oliver ligeglad med Gunnvør: Jeg har kneppet så mange kællinger siden

Julekonfekt a la Sarah Bernhardt

Makroner:

125 g marcipan

175 g sukker

50 g æggehvide

2 tsk. krydderier efter ønske: kanel, kardemomme, allehånde, ingefær, nelliker

Marcipan, krydderier og sukker nulres godt sammen. Æggehviderne tilsættes lidt ad gangen, indtil det er en glat og ensartet masse. Makronmassen sprøjtes ud på bagepapir eller silikonemåtte. Bages ved 160 grader i ca. 15 min.

Orangetrøffel:

2 blade husblas

3 dl piskefløde

200 g mørk chokolade 70%

Skal af en stor øko appelsin

Fløden varmes op med appelsinskallen og hældes over den hakkede chokolade. Udblødt husblas opløses i massen, og der blendes evt. for at gøre den helt ensartet. Dæk med film og køl ned natten over. Cremen piskes hurtigt igennem og smøres pænt op på makronbundene. Sæt på køl ca. 1 time og overtræk med god, mørk chokolade. Pynt evt. med en brændt mandel eller lidt guld.

DET SÅ DU IKKE PÅ TV: ‘Paradise’-vinder tog vild hævn