Dronning på Dannebrog: Lægen veg ikke fra hendes side - Her & Nu

Dronning på Dannebrog: Lægen veg ikke fra hendes side

Margrethe blev fulgt helt tæt af skibslægen Christian, da Dannebrog stævnede ud fra Aarhus.

Af Nikolaj Vraa - 29. juli 2018 kl. 09:55

Da Dannebrog onsdag eftermiddag i sidste uge stævnede ud fra Aarhus for at sejle til Haderslev, blev dronning Margrethe længe på dækket og kiggede ud over byen, som hun elsker så højt.
LÆS OGSÅ: Frederik og Mary på hemmelig ferie med børnene
Sædvanligvis går hun altid ned i salonerne, når kongeskibet lægger fra kaj, men ikke denne gang. Hun var i selskab med orlogskaptajn Christian Bøving, der siden forrige år har været skibslæge ombord. Han veg ikke fra hende under hele udsejlingen, men stod rank og smilende ved hendes side.
LÆS OGSÅ: Prins Nikolai fejrede sin lillebror
Bøving var også med på alle prins Henriks ture sidste år og ikke mindst togtet til Sverige, hvor Dronningen og prins Henrik fejrede deres guldbryllup. Her tog Christian Bøving også et af de sidste, officielle billeder af Regentparret sammen, da de smilende sad over for ham i den kongelige challup.
LÆS OGSÅ: Prins Nikolai misser gylden fremtid som model
Torsdag formiddag var det en veloplagt dronning, der ankom til Haderslev og blev modtaget på Honnørkajen af stiftamtmand Helle Haxgart og borgmester H. P. Geil. Inden hun satte sig ind i sin Bentley for at køre til Gråsten Slot, hilste hun på mange af de fremmødte, blandt andre nogen der vinkede med grønlandske flag.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Melissa er blevet mor for tredje gang
En halv time senere gentog de begejstrede scener sig på torvet i Gråsten, hvor borgmester Erik Lauritzen holdt tale og bød hende velkommen. Dronning Margrethe bliver på Gråsten Slot indtil torsdag den 9. august.
LÆS OGSÅ: Prins Nikolai afslører: Her er mit drømmejob
LÆS OGSÅ: Første sommer uden Henrik: Margrethes ensomme ferie
SE BILLEDERNE: Så smukke er Mary og Marie