Første sommer uden Henrik: Margrethes ensomme ferie

Det bliver hårdt for Dronningen, når hun for første gang skal nyde en sommer uden prins Henrik.

Af Jan Körner - 17. juni 2018 kl. 11:55

Mens de fleste danskere gør klar til at tage hul på en sommer med ægtefæller, børn og børnebørn, går dronning Margrethe en ensom tid i møde, efter prins Henrik døde i februar.

For selvom de hver især havde mange pligter, der i perioder holdt dem adskilt, gjorde Regentparret en stor dyd ud af altid at holde sommerferie sammen. Men når Margrethe traditionen tro drosler ned i sommerferien for at puste ud efter de mange gøremål, der kræves af en regent, bliver det i år første gang uden prins Henrik ved sin side.

LÆS OGSÅ: Vildt forbrug: Kongehuset fyrer 129.160 kroner af hver dag

Og der er ikke megen hjælp at hente hos den nærmeste familie. Både børnene og børnebørnene har travlt med deres egne planer for sommeren, så dronning Margrethe kan ikke trække på dem, hvis hun mangler selskab.

Siden kronprins Frederik og prins Joachim blev voksne, har de to sønner ikke haft en fast tradition med at feriere med forældrene. Og nu, hvor de begge har deres egne, store børneflokke, er der nok at se til for de to forældrepar, der har deres egne ideer om, hvordan sommerferien skal se ud.

LÆS OGSÅ: Mary om Frederik: Han er en blød far

Om sommeren bor Margrethe på Fredensborg Slot i Nordsjælland, og her kan hun måske være så heldig, at Kronprinsparret indimellem vil være i Kancellihuset, der er deres sommerbolig på slottet. Ellers har parret sin dagligdag på Amalienborg – også om sommeren.

Margrethe kan selvfølgelig glæde sig over, at prins Joachim er flyttet betydeligt tættere på med sin familie efter fraflytningen fra Schackenborg til Charlottenlund, der ligger tæt på Fredensborg. Men Joachim har sit arbejde i Forsvaret og har masser at gøre med sin kone og sine fire børn, så han kan ikke komme rendende i tide og utide.

LÆS OGSÅ: Mary afslører: Sådan friede Frederik

Margrethe kan dog notere sig, at hun har en stor omgangskreds, så hvis ensomheden bliver for overvældende, og savnet efter prins Henrik pibler frem, kan hun altid gribe telefonen og få besøg af en af de mange venner, hun har fået gennem et langt liv.

Men det bliver aldrig helt det samme som de dejlige sommerferier, hun havde med prins Henrik.

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethe taber millioner

LÆS OGSÅ: Sådan fik Mary sin prins: Spåkone forudsagde mødet

Alene til Cayx

Vinslottet Cayx i sydfranske Cahors var om noget prins Henriks fristed. Det var her, han tog til, når han ville trække stikket til jobbet og opmærksomheden hjemme i Danmark.

Derfor forbinder dronning Margrethe i den grad sit franske hjem med sin afdøde mand, med hvem hun hvert år holdt sommerferie på. Hvert år tager dronning Margrethe ophold på vinslottet, hvor hun slapper af uden pligter, går på markedet og besøger prins Henriks franske familie.

LÆS OGSÅ: Sarkofagen er klar: Dronningens sidste hvilested er på plads

Og selv om sorgen efter tabet af Henrik stadig fylder meget, tager Dronningen igen i år til Cayx, erfarer HER&NU. Kronprinsparret, prins Joachim og prinsesse Marie plejer også at lægge vejen forbi vinslottet med deres respektive børneflokke på forskellige tidspunkter af sommeren. Og måske er Dronningen så heldig, at familierne vælger at lægge deres ophold i Cahors på samme tid som hende.

LÆS OGSÅ: Margrethes tidligere hofchef ude i kulden
LÆS OGSÅ: Fra glæde til sorg: I dag ville Prins Henrik være fyldt 84
LÆS OGSÅ: Line Baun misundelig på Alexandra: Bare det var mine bryster