Lækre påskefjer med Klaus fra 'Den store bagedyst'

Klaus Andersen giver her sit bud på påskegodter.

Påsken står for døren, og det betyder for mange, at det er tid til at mødes til hyggelige familiefrokoster. Klaus Andersen, der vandt sidste sæson af ”Den store bagedyst”, giver sit bud på flotte, smagfulde påskekager, der kan serveres til kaffen efter det store kolde bord.

LÆS OGSÅ: Lise Baastrups 'Matador'-døtre: Elin og Laura

Selvom det 41-årige bagetalent stadig arbejder fuld tid med IT og digitalisering, så har han nemlig slet ikke sluppet bagningen.

– Jeg kan virkelig godt lide, at jeg er i en position, hvor jeg kan sige ja til de projekter, jeg synes er sjove. Jeg har afholdt chokoladekurser og har fået samarbejder med nogen virksomheder, forklarer Klaus, der også fortsat holder kontakten til sine bagedyst-kollegaer.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Clara ventede på Samuel

Opskriften ligger under galleriet.

Påskeinterview med Klaus Andersen, 27/02 2023
Påskeinterview med Klaus Andersen, 27/02 2023 Klaus Andersen
Påskeinterview med Klaus Andersen, 27/02 2023 Klaus Andersen
Påskeinterview med Klaus Andersen, 27/02 2023 Klaus Andersen
Påskeinterview med Klaus Andersen, 27/02 2023 Klaus Andersen
Påskeinterview med Klaus Andersen, 27/02 2023
Påskeinterview med Klaus Andersen, 27/02 2023 Klaus Andersen
Påskeinterview med Klaus Andersen, 27/02 2023
Påskeinterview med Klaus Andersen, 27/02 2023 Klaus Andersen
Påskeinterview med Klaus Andersen, 27/02 2023
Påskeinterview med Klaus Andersen, 27/02 2023
Påskeinterview med Klaus Andersen, 27/02 2023 Klaus Andersen

Opskrift

Passionsfrugtsgele

2 blade husblas

160 g passionsfrugt-puré

30 g sukker

Læg husblas i koldt vand. Bring passionsfrugt og sukker i kog. Smelt husblassen i passionsfrugten og hæld det hele i et stort fad. Stil på køl.

LÆS OGSÅ: Frederik i fars fodspor: Et grønt kapitel

Pistaciekage

100 g marcipan

25 g pistacienødder

200 g sukker

100 g æggehvider

65 g mel

125 g smør

1 nip salt

Skal fra 1 citron

Blend pistacienødder til fint mel. Ælt marcipan, sukker, pistaciemel, citronskal og salt sammen, så det er fri for klumper. Tilsæt æggehviderne lidt efter lidt, og rør, indtil massen er ensartet. Vend forsigtigt melet i og tilsæt det smeltede smør. Hæld dejen i en kageform og bag kagen ved 180 grader alm ovn i 16-18 min, til den er let gylden og gennembagt. Lad kagen køle helt af.

LÆS OGSÅ: 'Sommerdrømme'-vindere afslører stor nyhed

Chokoladeganache

250 g piskefløde (1)

15 g sukker

110 hvid chokolade

2 blade husblas

½ stang vanilje

360 g piskefløde (2), kold

Udblød husblas i ca. 5 min. Bring fløde (1) og sukker i kog, hæld det over chokoladen. Tilsæt husblas, lad det smelte og brug stavblenderen. Tilsæt piskefløden (2), mens der stadig stavblendes. Dæk cremen til med film direkte på overfladen og lad den sætte sig på køl – gerne til dagen efter. Før brug piskes ganachen til en fast konsistens og hældes i en sprøjtepose med en tyl på 2-2,5 cm.

LÆS OGSÅ: Ung mor afslører: 3-årig søn kan læse

Chokoladepynt

300 g hvid chokolade

Gul pulverfarve

Temperer den hvide chokolade, og tilsæt gul pulverfarve. Du tempererer ved at opvarme 2/3 af chokoladen til 45 grader i mikrobølgeovn eller vandbad, og dernæst ”poder” du løbende chokoladen med den resterende 1/3, mens du rører rundt, indtil du rammer en arbejdstemperatur på 28-29 grader. Dyp en kniv i chokoladen og sæt et ”aftryk” på et stykke kage plast, Læg så kageplasten i spænd i noget rundt, så chokolade-fjeren får en buet facon. Når chokoladen har sat sig, fjernes de fra kageplasten, og med en lun kniv skæres riller.

Samling

Udstik dine i kager i en diameter på 5-6 cm. Lav en fordybning i midten og put gele ned i hullet. Sprøjt en top med din hvide chokoladeganache og pynt med en fjer på toppen.

LÆS OGSÅ: Afslører hemmelig 'X Factor'-flirt