Basim efter større vægttab: Jeg fik dødsangst

De sidste par år har Basim måtte bearbejde sit livs største tab.

Basim har de sidste par år taget en pause fra søgelyset, da han i den grad har haft brug for at bearbejde de ting, han har været igennem det sidste årti.

LÆS OGSÅ: Mareridtet fortsætter: Smerteramt Simon Stenspil giver status fra hospitalssengen

I Christian Fuhlendorffs podcast, 'Hva så?!', åbner Basim nu op om, at han har måtte møde sig selv på en ny måde for at finde ind til, hvad der sker i ham. Og det har været noget af en rejse. 

- Jeg skriver musik, men jeg har ikke haft lyst til at udgive musik her på det sidste. Jeg tror bare, jeg har skulle finde mig selv. Hvem fanden er jeg, og hvad vil jeg, og hvorfor gør jeg det her. Har jeg overhovedet lyst til at gøre det her? Gør jeg det for min skyld, eller gør jeg det, fordi folk forventer, at jeg skal stå og være klovn på en scene?, fortæller Basim.

En del af at finde ind til kernen har også været et større vægttab. Efter tabet af hans forældre har Basim taget et par kilo på, men der gik lang tid, før han opdagede, at de to ting hang sammen. 

- Det er noget tid siden. Min far døde i 2012 og min mor i 2016. Men det tager fandeme lang tid at hele fra sådan noget. Det har været noget, der har taget rigtig hårdt på mig, uden det var noget, jeg vidste. Og det resulterede i, at jeg tog rigtig meget på, og jeg var rigtig ked af det i en lang periode.

LÆS OGSÅ: Så skete det: Tina Maria tager næste skridt

Det er ungt at miste sine forældre som henholdsvis 19 og 23-årig, og det er klart, at tabet af hans forældre har sat sine spor. Da Basim begyndte at leve sundere for at tabe sig igen, dukkede der pludselig en kæmpe frygt op, som han ikke havde haft i mange år. 

- Jeg var i gang med et vægttab, og jeg havde tabt 10 kilo. Og så begyndte jeg at få dødsangst igen, ligesom da min mor døde. Mit hoved bliver bare grød, og jeg har det skidt, og jeg tænker: "Hvad er det, der sker her?". Og jeg ligger og tænker, at jeg fandeme ikke skal ned ad den mørke vej igen: "Nu rejser du dig op, og så finder du ud af, hvorfor har du det sådan der". 

LÆS OGSÅ: Efter sønnens cykelstyrt: ‘Årgang 20’-mor i chok over lægens svar

Du er ikke en stærk som far mere

Basim ringede til en spirituel coach, som han har snakket med, siden hans mor gik bort. Med coachen er han i 'indre barn'-terapi, som Basim har øvet sig på i flere år. Til Basims overraskelse havde coachen gået og ventet på netop det opkald, og han bad Basim om at lukke sine øjne og se sig selv som barn, som han havde gjort så mange gange før i terapi.

- Så møder jeg mig selv som barn som fem eller seks årig. Så kan jeg se, at ham her drengen er rigtig ked af det, og jeg spørger ham: "Hvad er det sket? Hvad er du ked af?". Så siger han til mig: "Du er ikke stærk som far mere". Så spørger jeg ham: "Er det fordi, jeg har tabt mig, at du er bange for at dø?". Så siger han: "Ja. Du passer ikke på mig mere", fortæller Basim og fortsætter:

- Så går det bare op for mig, at jeg har et indre barn eller et nervesystem, som forbinder vægttab med at dø, fordi jeg har jo set min far gå fra at være overvægtig til at tabe sig og dø på et hospice. Så min krop tror, at når jeg taber mig, så skal jeg også dø. 

LÆS OGSÅ: TV 2 skrotter 'X Factor'

Efter den oplevelse begyndte brikkerne at falde på plads. I den marokkanske kultur, som Basim stammer fra, er mad lig med kærlighed, og i hans opvækst har hans mor udtrykt sin kærlighed netop gennem maden. Derfor gav det også pludselig mening, at Basim havde taget på, da han har søgt hendes kærlighed i maden, efter hun er gået bort.

Sidenhen har Basim tabt 15 kilo, og han er nu klar til at vende tilbage. Han indtager scenen i årets Danske Melodi Grand Prix. Du kan høre hele episoden af 'Hva så?!' HER

LÆS OGSÅ: Amin Jensen afslører ny kæreste

Basim Moujahid fejres på Plænen i Tivoli til sin 18-års fødselsdag i jul 2010 med hans forældre Zohra og Abdel Moujihad
Basim Moujahid fejres på Plænen i Tivoli til sin 18-års fødselsdag i jul 2010 med hans forældre Zohra og Abdel Moujihad