Derfor vender Basim tilbage: Smiler igen

Basims Melodi Grand Prix-sang, 'Johnny', er inspireret af et møde med en livsglad mand på det hospice, hvor hans far var den sidste tid.

Fra han som bare 15-årig i 2008 deltog i 'X Factor' til han scorede en 9. plads ved Eurovision Song Contest med 'Cliche Love Song' i 2014, var Basim på alles læber.

De seneste mange år har har primært haft en succesfuld karriere med at skrive sange for andre, men efter 10 års pause vender den nu 31-årige popstjerne tilbage i Dansk Melodi Grand Prix.

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald på dybt vand: Var maks udfordret

– Jeg har været mange steder. Jeg har været ude og rejse, i studiet og inde i mig selv. Jeg har ikke været i spotlightet. Det er bare hver ting til sin tid, og det har ikke været tid for mig til at stå på den store scene igen før nu, fortalte Basim ved pressemødet i DR Koncerthuset.

Artiklen fortsætter nedeunder billedet...

Sangeren Basim til pressemøde på Dansk Melodi Grand Prix 2024.
Sangeren Basim til pressemøde på Dansk Melodi Grand Prix 2024.

Efter et længere sygdomsforløb døde hans far i 2012, og da han fire år senere også mistede sin mor, blev han sendt til tælling.

Det var store tab, der satte sig både fysisk og psykisk i ham, og som han stadig bearbejder.

LÆS OGSÅ: Nu er huset solgt

Basims Melodi Grand Prix-sang, 'Johnny', er inspireret af et møde med en livsglad mand på det hospice, hvor hans far var den sidste tid. Han delte sin livserfaring med den dengang 19-årige Basim, og de gode råd har med tiden fået så stor betydning, at de nu er blevet til en sang.

Da talen falder på Johnny, lyser Basim op i et varmt smil og lægger hånden på hjertet. Det er her, han bærer Johnny og de gode råd med videre.

LÆS OGSÅ: Soeren Le Schmidt afslører: Skal under kniven

– Sangen handler om at leve. Jeg har i mange år været bange for at tale om døden, qua at jeg har set mine forældre dø. Det er gået op for mig, at vi må se døden i øjnene for at kunne leve. Vi skal alle sammen dø, så vi skal huske at nyde livet, have det sjovt, gøre gode ting og ikke tænke så eget over, hvad andre mener om en.

LÆS OGSÅ: Jussi Adler-Olsens smertefulde sygdom: Sådan har han det nu

Se videointerviewet med Basim under pressemødet til Dansk Melodi Grand Prix 2024 øverst i artiklen...

Bassim vandt Dansk Melodi Grand Prix 2014 med sangen 'Cliche Love Song'.
Bassim vandt Dansk Melodi Grand Prix 2014 med sangen 'Cliche Love Song'.