Kong Frederik udvider

Det er første gang, at der er en konge i spidsen for Frederiks helt egen satsning, som nu bliver endnu større.

Når kong Frederik for første gang skal afholde og løbe Royal Run som konge, så bliver det en helt særlig udgave af løbet, som finder sted 2. pinsedag. De 87.500 billetter til løbets fem startbyer blev revet væk på blot to måneder, og i december kunne løbet meldes udsolgt.

LÆS OGSÅ: 'Årgang 0'-stjerne har tabt sig en halv meter

Men nu er der godt nyt. H.M. Kong Frederik 10. fortsætter sit store engagement i Royal Run og i at bevæge danskerne. Og arrangørerne har arbejdet på højtryk for at sikre en udvidelse af kapaciteten i de byer, hvor det er muligt. Derfor er det blevet besluttet at udvide løbet med 7500 flere startnumre.

LÆS OGSÅ: Medina spiller på Roskilde Festival

Det vil sige, at der er flere pladser i Brønderslev, Aarhus, Fredericia og København/Frederiksberg. Af hensyn til pladskapaciteten og den gode oplevelse for alle har Royal Run valgt ikke at udvide med flere startnumre i Kalundborg.

- Det bliver på alle måder en helt særlig og historisk udgave af Royal Run, der for første gang bliver med deltagelse af Danmarks nye kongepar. Siden vi kunne melde udsolgt af startnumre, har vi dagligt fået henvendelser fra danskere, der har spurgt til mulighederne for at kunne deltage aktivt. Vi er meget glade for, at det er lykkes at udvide kapaciteten i fire ud af fem byer, så vi nu kan invitere endnu flere med i den store motionsfest, som Royal Run er, siger Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund (DIF) og medlem af Royal Runs styregruppe i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Christian Fuhlendorff ramt af stress: Blev hentet i ambulance

Der bliver åbnet for salg af nye startnumre den 31. januar kl. 10:00, hvor det vil være muligt at købe adgang til flere af Royal Run-distancerne, der både kan løbes og gås. Det varierer i de enkelte værtsbyer, hvilke distancer der sættes til salg.

LÆS OGSÅ: Amin Jensen afslører ny kæreste

De fremtidige kapaciteter fordeler sig således:

Brønderslev: Udvides fra 7.500 startnumre til 9.000

Aarhus: Udvides fra 17.500 startnumre til 20.000

Fredericia: Udvides fra 12.500 startnumre til 13.500

København/Frederiksberg: Fra 40.000 startnumre til 42.500

LÆS OGSÅ: Stor overraskelse: Investor gæster 'Løvens Hule'

Det vil altså sige, at der i alt kommer til at være 95.000 deltagere i årets Royal Run, og man forventer dermed at slå sidste års deltagerrekord, som var på 93.684 tilmeldte.

Der tilbydes tre distancer ved Royal Run; One Mile, 5 km og 10 km, der alle kan gå eller løbes.