Mesterkok fortæller: I kabyssen med prins Henrik
Mesterkokken Kasper Christensen åbner op om dengang, han lavede mad for den kongelige familie som skibskok på Kongeskibet Dannebrog.
Siden han som ung kom i lære som kokkeelev på Skaga Hotel i hjembyen Hirtshals, har Kasper Christensen haft kurs mod den gastronomiske stjernehimmel. De sidste par år har den 41-årige køkkenchef haft ansvar for alle restauranter i Sydneys Operahus, men lang tid forinden var han under prins Henriks vinger på Kongeskibet Dannebrog.
LÆS OGSÅ: VIDSTE DU DET? Prins Christians skjulte talent
Som 21-årig var Kasper Christensen i 2000 skibskok med ansvar for at bespise den kongelige familie.
– Jeg så dem hver dag efter morgenmaden, hvor jeg fik deres ønsker om mad for resten af dagen. De gik med på indkøb, og prins Henrik hjalp endda til i køkkenet ved et par lejligheden, fortæller Kasper i et interview med avisen Daily Mail.
LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Frederik og Marys romantiske stund i klitterne
Især prins Henrik har efterladt gode minder hos Kasper Christensen – samt nogle helt unikke flasker.
– Den kongelige vinkælder er fænomenal. En dag kom prins Henrik om bord med en mystisk kasse flasker. Det var de sidste flasker rom, der blev hjembragt fra De Vestindiske Øer, da de blev solgt til USA i 1917. Jeg glemmer aldrig duften, da jeg åbnede den første flaske. Den mest intense duft spredte sig i hele kabyssen, mindes Kasper Christensen, der også fik lov at smage den gamle sukkerrom.
– Vi lavede nogle fantastiske desserter og fik en god rom og cola, afslører han i interviewet med Daily Mail.
LÆS OGSÅ: Frygter for dronningen: Plastre i ansigtet vækker bekymring
LÆS OGSÅ: Efter Joachims blodprop: Nu taler Alexandra