Efter Joachims blodprop: Nu taler Alexandra

Det kom som et stort chok for grevinde Alexandra, da prins Joachim blev ramt af en blodprop i hjernen kort efter, hun havde været på besøg i Frankrig for at fejre deres fælles søn.

Af Nikolaj Vraa & Lykke Buhl - 5. august 2020 kl. 14:34

Forrige onsdag var grevinde Alexandra på dronning Margrethes vinslot Chateau de Cayx i Frankrig for at fejre sin søn, prins Felix’ 18-års fødselsdag. Her deltog også prins Joachim, prinsesse Marie, prins Nikolai, prins Henrik og prinsesse Athena i festlighederne.

Men kun kort efter, Alexandra var rejst videre på ferie, ramte tragedien ud af det blå.

LÆS OGSÅ: Frygter for dronningen: Plastre i ansigtet vækker bekymring

Om fredagen blev Prins Joachim ramt af en blodprop i hjernen, og han blev hastet med ambulance til Hospital Pierre Paul Riquet i Toulouse. I mandags, knap halvanden uge efter operationen, blev han udskrevet og vendte tilbage til Château de Cayx, hvor han, Marie og deres to fælles børn, prins Henrik, 11 og prinsesse Athena, 8, befinder sig nu og samler kræfter.

– Vi er meget lettede over, at H.K.H. prins Joachim nu er udskrevet fra hospitalet. Det hele kom som et stort chok for os, da vi jo netop havde afsluttet nogle fantastisk skønne feriedage sammen på Chateau de Cayx i forbindelse med prins Felix’ fødselsdag, siger Alexandra i en udtalelse til HER&NU.

Herunder kan du se billeder fra prins Felix’ fødselsdag på Château de Cayx

Fra morgenstunden er dagens fødselar blevet fejret på Château de Cayx i Frankrig 🎈🎂

I dag er det 18 år siden, at Hans…

Slået op af Det danske kongehusOnsdag den 22. juli 2020

LÆS OGSÅ: VIDSTE DU DET? Prins Christians skjulte talent

Ringede til sønnerne

Grevinde Alexandra og prins Joachim har sønnerne Nikolai, 20, og Felix, 18, sammen. Også de to prinser var rejst kort inden ulykken indtraf.

– Mine sønner har heldigvis løbende været i kontakt med deres far under indlæggelsen. Prinsen ringede selv til dem dagen efter operationen, hvilket betød utroligt meget for dem, forklarer Alexandra.

Heldigvis vurderer de franske læger, at prins Joachim kommer til at slippe fra den grimme oplevelse uden mén, men han og familien er fortsat i Alexandras tanker.

– Vi sender i dag, som alle de andre dage, mange varme tanker til hele familien i Frankrig, slutter grevinden sin udtalelse.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Frederik og Marys romantiske stund i klitterne

LÆS OGSÅ: Alt om Joachims blodprop: Reddet af Marie