Frygter for dronningen: Plastre i ansigtet vækker bekymring

På et tidligere billede kan man se, at dronning Margrethe har haft en hudforandring ved højre mundvig.

Af Nikolaj Vraa - 2. august 2020 kl. 11:55

Dronning Margrethe viste sig offentligt for første gang siden 19. juni, da hun i fredags indviede Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten. I fem uger havde hun opholdt sig på Marselisborg Slot og aflyst stort set alt med undtagelse af gudstjenester i Aarhus Domkirke og besøg af få, meget nære venner.

Overraskelsen ved arrangementet i Gråsten var stor, fordi hun havde to plastre i ansigtet, der dækkede over et større område ved venstre mundvig, og det skabte frygt for, at der kunne være sket noget alvorligt med dronningen.

– Dronningen har tilsyneladende haft en hudforandring lige over højre mundvig. Man fornemmer også, at huden er lidt lysere i det område, siger læge Jerk W. Langer om dette billede, der er taget på Fredensborg Slot for to måneder siden (Foto: Gregers Tycho)

LÆS OGSÅ: CHOK! Linses drastiske beslutning: Familien kommer først

Kongehuset er ikke vendt tilbage på HER&NUs henvendelse om årsagen til plastrene, men læge og foredragsholder Jerk W. Langer siger med henvisning til et billede, der er taget på Fredensborg Slot i maj, at den 80-årige majestæt lader til at have en hudforandring. Og det kan være både god- og ondartet.

– Dronningen har tilsyneladende haft en hudforandring lige over højre mundvig. Man fornemmer også, at huden er lidt lysere i det område. Det er ikke muligt at sige, hvad der eventuelt er foretaget. Måske en mindre kosmetisk justering af pigmentforandringer, siger Jerk W. Langer til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Ung mor indlagt: Jeg er ufattelig dårlig

I godt humør

Ved arrangementet i køkkenhaven, hvor dronningen havde selskab at sin søster, prinsesse Benedikte, 76, var hun glad og smilende, og lod sig ikke mærke med plastrene.

– Det er en meget stor dag for Benedikte og jeg. Der har til mit kendskab altid været en køkkenhave ved Gråsten Slot, men den blev stærkt reduceret i årene efter min mors død. Da chancen bød sig for at genskabe Den Kongelige Køkkenhave ved Gråsten Slot, der ikke kun var til gavn, men også til glæde, så greb vi fat med begge hænder og med stor begejstring, sagde dronning Margrethe i sin indvielsestale, hvor hun også takkede de nye medarbejdere i haven, der hører til på det beskyttede beskæftigelsessted Væksthuset i Augustenborg på Als.

LÆS OGSÅ: ‘Gift ved første blik’-deltagers forlovede: Han kvalte mig