Marius (t.v.) sammen med sin halvsøster, prinsesse Ingrid Alexandra, sin mor, kronprinsesse Mette-Marit, og sin stedfar, kronprins Haakon.

Marius beklager sine handlinger: Kæmper med misbrug

Marius Borg Høiby, som blev løsladt dagen efter anholdelsen, kom i sidste uge med sin egen forklaring, som blev sendt til flere norske medier.

Nok er Marius Borg Høiby ikke kongelig og bærer ingen royal titel. Alligevel har den unge mands voldsomme adfærd fået murene til at slå revner i det norske kongehus. 

LÆS OGSÅ: Amalie Szigethy afslører stor nyhed

Artiklen fortsætter under videoen...

4. august blev kronprinsesse Mette-Marits 27-årige søn fra et tidligere forhold anholdt og sigtet for vold mod en 20-årig kvinde. Hvad der præcis foregik i hendes lejlighed i Oslo den famøse nat, har været indhyllet i en tåge af gisninger, men den unge kvindes advokat har fastslået, at hendes klient blev udsat for slag og kvælning og måtte på hospitalet. 

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Her er årets 'Robinson'-deltagere

Politiet fandt desuden en kniv, der var hamret ind i væggen. 

Marius Borg Høiby, som blev løsladt dagen efter anholdelsen, kom i sidste uge med sin egen forklaring, som blev sendt til flere norske medier, blandt andre NRK. 

Han skrev i udtalelsen: ”Sidste weekend skete der noget, der aldrig burde være sket. Jeg begik legemsbeskadigelse og ødelagde genstande i en lejlighed i en alkohol- og kokainrus efter et skænderi. Jeg har flere psykiske lidelser, som betyder, at jeg gennem min opvækst og mit voksenliv har haft og stadig har udfordringer.” 

Marius uddybede efterfølgende, hvad disse udfordringer handler om: "Jeg har i lang tid kæmpet med misbrug. Noget, jeg tidligere har været i behandling for. Jeg vil nu vende tilbage til denne behandling og tage den meget seriøst.” 

LÆS OGSÅ: Nye detaljer om frieri: Fik hjælp udefra

Desuden sendte han i pressemeddelelsen en undskyldning til den unge kvinde, som ifølge Marius var hans kæreste. 

Det er siden kommet frem, at kronprinsesse Mette-Marit kontaktede offeret, da Marius var blevet anholdt. Hvad hun har sagt til den unge kvinde, vides ikke, men jura-eksperter mener, at det er en kæmpe fejl, og at det i sidste ende kan være strafbart, da det kan tolkes som et forsøg på at påvirke et vidne. 

LÆS OGSÅ: 'Badehotellet'-skuespillere genforenet: Stort savn

Mette-Marit bad i 2017 pressen om at lade Marius være. Nu har han selv bragt sig i nyhedernes centrum.

Han har gjort det før 

Fotomodellen Juliane Snekkestad, som var kæreste med Marius Borg Høiby fra 2018 til 2022, har udtalt sig om den aktuelle sag, og hun tager ikke sin ekskæreste i forsvar – tværtimod. 

I et opslag på Instagram skriver hun: 

”De seneste par dage har været mærkelige og smertefulde. I den seneste uge har jeg modtaget en masse telefonopkald, beskeder og spørgsmål vedrørende min eks og den tiltale, han står overfor,” skriver Juliane, der sender varme tanker til offeret i sagen og fortsætter: "For at besvare spørgsmålene: Ja, jeg har før været udsat for psykisk og fysisk vold af den pågældende. Den psykiske vold var den mest brutale for mig.” 

LÆS OGSÅ: Dansk popsanger efterlyste familiemedlem: Er fundet!

Marius sammen med sin daværende kæreste, Juliane Snekkestad, der afslører, at hun også var udsat for vold.

29-årige Juliane Snekkestad understreger, at hun ikke kommer med sit indlæg for at få medlidenhed, men for at undgå, at andre kvinder bliver udsat for en behandling i stil med den, hun og nu også den 20-årige kvinde har været udsat for. 

LÆS OGSÅ: Asta og Sebastian afslører stor beslutning

Efterfølgende er en anden ekskæreste, realitystjernen Nora Haukland, ifølge norsk Se og Hør kommet med lignende beskyldninger mod Marius på snapchat. Hun var kæreste med ham sidste år: ”Han har slået mig i ansigtet. Han har sparket mig, han har kvalt mig. Han har smadret min lejlighed,” skriver Nora Haukland blandt andet. 

Marius Borg Høiby har accepteret at lade sig afhøre af politiet på et ikke oplyst tidspunkt i denne uge.

LÆS OGSÅ: Kendte ansigter med i 'Landmand søger kærlighed'

Denne artikel er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Tegn et abonnement via linket HER.