Kongefamilien hyldede de danske helte: Fejret på Fredensborg

Til gallafester er det de kongelige, som bærer flotte medaljer, men i sidste uge på Fredensborg Slot var det de danske atleter og paraatleter fra sommerens OL og PL i Paris, som bar de funklende medaljer af guld, sølv og bronze.

Det var kong Frederik, 56, og dronning Mary, 52, som havde inviteret til reception i Orangeriet på Fredensborg sammen med prinsesse Benedikte, 80, som er protektor for parasport i Danmark. De 280 gæster nød en hyggelig eftermiddag med korsang, DJ, lemonade og streetfood i et telt ved Orangeriet.

LÆS OGSÅ: Redningsaktion på havet: Drama på Dannebrog

Artiklen fortsætter under billederne...

– I er blandt de bedste af de bedste. I får det til at se legende let ud, når I tager kampen i og på vandet, ved bordet og i ringen, på banen og på stadion, til hest og i kørestol, sagde Kong Frederik blandt andet i sin tale til atleterne.
Prinsesse Benedikte og dronning Mary har en fælles passion for dressurridning, men de besøgte begge mange andre sportsgrene i Paris og på Fredensborg genoplevede de minderne.
– Det betyder rigtigt meget for os atleter, at kongefamilien bakker os op. Prinsesesse Benedikte har været med os i mange år, og det var en fed oplevelse at få besøg af kronprins Christian i Paris, fortalte Daniel Wagner.
Det var et imponerende syn, da atleten Daniel Wagner, 31, kom med sine to flotte sølvmedaljer om halsen, som han vandt i 100 meter løb og længdespring. – Jeg har glimmerbenet på i dag, som er mit nye favoritben. Det er Betty fra 'Vild med dans', som har lavet det til mig specielt til de paraolympiske lege.
Rytteren Cathrine Laudrup-Dufour, 32, strålede om kap med sin sølvmedalje. – Det var virkelig dejligt at få en medalje, og til mit tredje OL var tredje gang lykkens gang. Jeg ved endnu ikke, hvor jeg vil have den hængende hjemme.
Mikkel Hansen, 36, stormede forbi pressen på vej ind til receptionen. – Nu er jeg pensioneret, så nu behøver jeg ikke stille op til noget mere, sagde den tidligere håndboldspiller
Håndboldspilleren Hans Lindberg, 43, lod guldmedaljen ligge hjemme i Ølstykke, hvortil han er flyttet med familien efter 17 år i Bundesligaen. – Det er første gang, jeg er med til sådan et arrangement, så jeg har glædet mig.
DJ'en Jonas Vesti sørgede for sprøde toner under hyggesnakken i Orangeriet, og ude i gården stod en pølsevogn og vogne med streetfood og limonade til atleterne.

På udebane

De kom i en noget andet mundering, end den vi er vant til at se dem i på håndboldbanen, de seje håndboldkvinder, som vandt bronze ved OL i Paris. Mie Højlund, 26, Althea Reinhardt, 28, Anna Kristensen, 23, Line Haugsted, 29, Rikke Iversen, 31, Michala Møller, 24, Helena Elver, 26, Sarah Iversen, 33, Kathrine Heindahl, 32, og Louise Burgaard, 31, glædede sig alle til at hilse på kongeparret og prinsesse Benedikte ved receptionen på Fredensborg Slot.

Fra venstre: Mie Højlund, 26, Althea Reinhardt, 28, Anna Kristensen, 23, Line Haugsted, 29, Rikke Iversen, 31, Michala Møller, 24, Helena Elver, 26, Sarah Iversen, 33, Kathrine Heindahl, 32, og Louise Burgaard, 31,

– Jeg er slet ikke vant til at have kjole på, så det er er en lidt uvant situation for mig. Vi håndboldpiger plejer jo at rende i jeans og sneakers til hverdag. Vi har snakket sammen om kjoler i dag, og især skovalget har været svært, afslørede Althea Reinhardt, som har været med til at vinde mange flotte medaljer fra VM og EM, men fik sin første OL-medalje denne sommer.

Længdespringeren Bjørk Nørremark, 21, strålede lige så meget som den flotte bronzemedalje, som hun vandt efter at have sprunget imponerende 5,76 meter i Paris.
Den 20-årige svømmer Alexander Hillhouse havde sin guldmedalje forsvarligt pakket i æsken. – Jeg har været rundt i hele Danmark og vist den frem til min familie, afslørede Alexander.

Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad og er en redigeret udgave. Du kan tegne et abonnement ved at klikke HER.