Prinsesse Catherine med børnene prins Louis, prins George og prinsesse Charlotte.

Prinsesse Kate har færdiggjort sin kemoterapi

Prinsessen glæder sig til at komme tilbage på arbejde, efter ni hårde måneder.

Britiske prinsesse Kate er færdig med sin kemobehandling, fortæller hun selv i en video mandag eftermiddag, delt på X, der viser en række private klip af den royale familie. 

Her lyder det blandt andet, at det er en stor lettelse at have afsluttet kemo-forløbet. 

LÆS OGSÅ: Rasmus Botoft bliver vært på nyt program

Artiklen fortsætter under videoen.

De sidste ni måneder har været utrolig hårde for os som familie. Livet, som du kender det, kan ændre sig på et øjeblik, og vi har været nødt til at finde en måde at navigere i det stormfulde farvand og den ukendte vej, fortæller Kate og fortsætter: 

- Kræftrejsen er kompleks, skræmmende og uforudsigelig for alle, især dem, der er tættest på dig. Med ydmyghed bringer det dig også ansigt til ansigt med dine egne sårbarheder på en måde, du aldrig har overvejet før, og dermed et nyt perspektiv på alt. 

LÆS OGSÅ: Johnny Madsen indlagt: Alvorligt syg

Prinsessen fortæller videre, at tiden, hvor hun har været under behandling, har mindet hende og gemalen, prins William, om, at reflektere og være taknemmelige for alle de ting, man ofte tager for givet. 

- At gøre, hvad jeg kan for at holde mig kræftfri, er nu mit fokus. Selvom jeg er færdig med kemoterapi, er min vej til heling og fuld bedring lang, og jeg må fortsætte med at tage hver dag, som den kommer, lyder det fra Kate. 

LÆS OGSÅ: Et spændende år i vente: Prins Christians store eventyr

Den 42-årige prinsesse ser nu frem til at komme tilbage på arbejde, som hun ifølge sit skriv agter at vende tilbage til i de kommende måneder. 

Hun takker desuden, på vegne af sig selv og prins William, for al den støtte, parret har modtaget i den svære tid. 

LÆS OGSÅ: Louise Wolffs chok til bryllup: Han faldt om

-  Til alle dem, der fortsætter deres egen kræftrejse – jeg forbliver hos jer. Side om side. Hånd i hånd. Ud af mørket kan der komme lys, så lad det lys skinne klart, afslutter prinsesse Kate. 

Det var i marts, at prinsessen delte med offentligheden, at hun var ramt af kræft og var påbegyndt kemoterapi. 

Det er dog endnu uvist, hvilken kræftform, Kate fik konstateret.