Sofie afslører spiseforstyrrelse under "Bachelorette"

Sofie Martinusen har siden gymnasiet haft problemer med mad, og det fyldte også en del under "Bachelorette".

Da "Bachelorette" rullede over skærmen, strålede Sofie Martinusen og Lissa Paustian om kap med solen og bejlerne. Men inde bag facaden skete der meget for Sofie. 

LÆS OGSÅ: Diez' vilde liv: Få de mest chokerende detaljer fra bogen her

Det åbner hun op omkring i podcasten "Livskompasset", hvor hun fortæller om sin spiseforstyrrelse, som også fyldte under tv-optagelserne.

- Det begynder i gymnasiet, hvor jeg stopper med at spise, og jeg er ikke diagnosticeret med bulimi, men jeg har døjet med opkast, når jeg har spist - i nogle perioder er det rigtig slemt, og i andre perioder har jeg døjet med overspisning, hvor min vægt har gået op og ned hele tiden, fortæller hun i podcasten.

LÆS OGSÅ: Her er vinderne af Guldknap-prisen 2024

Ifølge Sofie har det svinget med 10-12 kilo på meget kort tid, og det startede med, at hun stoppede med at spise i gymnasiet og til trods for sine 171 centimeter endte med at veje 50 kilo. Hun mener, det hænger sammen med hendes ADD, hvor mad er noget af det, hun kan styre og have kontrol over.

- Da jeg så begyndte at spise mere, så gik jeg ud og kastede op, fortæller hun ærligt.

LÆS OGSÅ: "Landmand søger kærlighed"-par afslører familieforøgelse

Tabte 11 kilo på få måneder

Året inden "Bachelorette" var Sofie i USA, og her var hun helt vild med maden, men det gav hende problemer.

- I USA begynder jeg at kaste op, for nu skal jeg seriøst begynde at kontrollere det her problem, jeg har skabt. Så jeg begynder at kaste op, og fra sommeren, og indtil jeg skal afsted til "Bachelorette" eller indtil december, der taber jeg 11 kilo ved at kaste op og spise lidt. Så på en total usund måde i stedet for, jeg går ud og dyrker motion og spiser ting, der er sunde for mig. Hvis jeg ville ned i vægt, hvorfor gør jeg det så ikke på en sund måde?, spørger Sofie og tilføjer:

LÆS OGSÅ: Under "Vild med dans": Dommer stikker af

- Jeg har aldrig bare kunnet spise, fordi nu har jeg brug for noget næring. Siden jeg var 19 har jeg ikke haft et normalt forhold til mad og i forhold til mine tanker, når jeg satte mig ind til et måltid.

Under optagelserne til "Bachelorette" fyldte tankerne om mad og vægt også meget sammen med tankerne om at finde kærligheden.

LÆS OGSÅ: Hemmelig gæst i studiet: Hun er Sonnys store kærlighed

- Jeg spiste meget lidt under "Bachelorette", for jeg havde ligesom en kjole, jeg skulle passe ind i til sidst, og den havde jeg prøvet hjemmefra, så der var ligesom 5 uger, hvor den skulle holde, så jeg spiste meget lidt. Og så kastede jeg faktisk også op, selvom jeg var i kalorieunderskud, fortæller Sofie i podcasten og fortsætter:

- Da jeg så kommer hjem, snakker jeg meget med Daniel om det og får åbnet op om det hele, og han er bare så god at snakke med og dejlig.

LÆS OGSÅ: Efter "Vild med dans"-fald: Sådan går det med Philip Mays tå i dag

I programmet fortalte Sofie også om sit problem på en drømmedate, og selvom det endte med at blive klippet ud, var det den episode, der gjorde, at Sofie efterfølgende måtte fortælle det til sin familie og venner. Det er hun glad for den dag i dag, hvor hun taler åbent om det med både sin kæreste og vennerne.