Skjulte forholdet til Lisbet Lundquist: Hemmelige kærester

I erindringsbogen 'Så grin dog', der er skrevet af Søren Dahl, fortæller Søren Østergaard og Lisbet Lundquist deres kærlighedshistorie, og der bliver ikke sparet på de intime detaljer.

Det er snart 40 år siden, Søren Østergaard, 67, og Lisbet Lundquist, 81, forelskede sig, mens de spillede i Hjørringrevyen.

På de lyse sommernætter under Vendsyssels himmel fik de for alvor øjnene op for hinanden, men allerede da Søren lige var blevet teenager, havde de lagt mærke til hinanden på en villavej i Holte.

SE BILLEDERNE: Kæresten har været på knæ: Sussi skal giftes

Artiklen fortsætter under videoen...

Dengang var han netop flyttet ind med sin familie, og hun boede overfor med sin daværende mand, Peter Steen.

Nu var hun gift med Eddie Skoller, og de måtte gennem halvandet år med smerte, skyldfølelse og længsel, før de kunne få hinanden.

I erindringsbogen 'Så grin dog', der er skrevet af Søren Dahl, fortæller Søren Østergaard og Lisbet Lundquist deres kærlighedshistorie, og der bliver ikke sparet på de intime detaljer.

– Det er en vild historie på mange måder, blandt andet fordi min storebror to år tidligere havde fundet sammen med konen til Peter Skoller, Eddies lillebror. To brødre gik altså ind og tog kvinderne fra to andre brødre. Vi plejer at sige, at vi tog fra den samme familie, så det ikke gjorde for ondt i for mange familier, lyder det fra Søren i bogen, der netop er udkommet.

  LÆS OGSÅ: Prinsesse Marie står fadder til den lille prinsesse

Artiklen fortsætter under billederne...

I bogen mindes de begge første gang, de talte sammen. Det var på Folketeatret, hvor den 18-årige Østergaard var instruktørassistent og gav øl i kantinen, fordi han var blevet optaget på Statens Teaterskole. – Da kom Lisbet hen til mig og spurgte, hvad jeg hed. ”Søren Østergaard,” svarede jeg. ”Det navn skal du ikke glemme!”
Lisbet og Søren sammen med Eddie Skoller og hans hustru, Dorrit Elmquist. Skoller døde sidste år, 79 år gammel.
– Vi har nu været gift i 31 år. Og min kærlighed til Lisbet fylder mig stadig med både taknemmelighed og en frydefuld følelse af at være til.

Grotesk situation

Lundquist fortæller, at de blev ”hemmeligt, dybt forelskede”, men det var først, da de kom tilbage til København, at der skete noget mellem dem. 

Og så var der ingen vej tilbage.

LÆS OGSÅ: Lars og Lone fra 'Gift ved første blik': Nej til kys

– Lisbet prøvede at fortælle Eddie, at der var noget, hun gerne ville tale med ham om, men han lod som ingenting og snakkede bare videre. Eddie havde stor succes og var nok god til at fortrænge det faktum, at der var noget galt i deres forhold. Lisbet er meget empatisk, så hun var ret dårlig til at få tacklet den slags. Hun kan slet ikke sådan noget. Så der fulgte nogle år, hvor Lisbet stadig boede sammen med Eddie, men hvor vi sås mere og mere. Faktisk var vi sammen hver dag, bortset fra i sommerferierne. Der var vi adskilt, fordi hun var sammen med familien. Det, syntes jeg, var meget hårdt. Det var det også for Lisbet, fortæller Søren, der først efter halvandet år kunne flytte sammen med Lisbet.

Og det var primært, fordi Sissel Kyrkjebø kom ind i Eddies liv. 

Hun flyttede ifølge Søren ind hos Skoller, før Lisbet flyttede ud.

– Det var grotesk. For hendes (Lisbets, red.) datter, Maries, skyld prøvede vi at spille familie. Engang sad vi allesammen hjemme hos Eddie og spiste kanelsnegle, som jeg havde bagt – det skulle medierne lige have vidst. Vi kom faktisk til at grine af det, da vi sagde, at vi skulle invitere pressen indenfor. De ville få deres livs chok. Alle parader var nede, for vi vidste alle fire, hvad der foregik mellem os. Lige inden Lisbet og jeg flyttede sammen, kom vi på avisernes spiseseddel som skuespillerpar. Det var egentlig imponerende, at vi havde kunnet holde forholdet hemmeligt så længe.

LÆS OGSÅ: Niels Hausgaard så døden i øjnene: Har sjældent haft det så godt

Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad. Tegn et abonnement via linket HER.