Nina Ettrup Larsen og Rolf Meier

Konfronteret på åben skærm: Jeg blev helt paf

Allerede dagen efter brylluppet blev der tid til en dybere snak om kommunikation.

Brylluppet er kun lige overstået for lærerparret Nina Ettrup Larsen, 32, og Rolf Meier, 41, i kærlighedseksperimentet 'Gift ved første blik', da en presserende udfordring ligger Rolf på sinde. I afsnit tre af programmet sidder Nina og Rolf dagen derpå og skal til at spise deres allerførste morgenmad sammen. 

Artiklen fortsætter under videoen af Thomas Blachman.

På trods af, at parret kun har kendt hinanden i lige omkring et døgn, fortæller Rolf, at han har opdaget et kommunikationsproblem i forholdet. Rolf føler sig ikke hørt færdig i deres samtaler og føler, at Nina afslutter hans sætninger for hurtigt. Dén samtale overraskede Nina.

- Jeg blev lidt paf. Det tror jeg faktisk, er det bedste ord til at beskrive det. Jeg blev paf og overrasket, fordi jeg tænkte, at det godt nok var tidligt i vores forløb, at det ligesom blev bragt på banen. Jeg havde jo også selv tænkt det, at der var noget, der var lidt off, men jeg tror, at jeg var ligesom slet ikke så langt i processen med at skulle tale om det. På det tidspunkt havde vi jo kun talt sammen på kamera, så jeg jeg ville bare lige se, hvordan dagen gik, og det var jo første gang, at vi rigtig skulle snakke sammen. Så han var lige lidt tidligere ude, end jeg havde tænkt mig at være, fortæller Nina til HER&NU. 

LÆS OGSÅ: Skjulte forholdet til Lisbet Lundquist: Hemmelige kærester

Selvom det kom lidt som et lyn fra en klar himmel, forsøgte Nina at være åben og lytte til Rolfs feedback. 

- Jeg gjorde mig umage for virkelig at prøve at lytte efter og tage det ind. Da det først lige var landet i mig, blev jeg også glad for det. 

LÆS OGSÅ: Gustav Salinas afslører ny fyr

Og det er da heller ikke en helt fremmed problematik. 

- Jeg har hørt noget tilsvarende før, men det har været efter lang tids kendskab. Så har det været nogle gode veninder, der godt kan finde på at sige "så slapper du lige af, frøken". Men det var bare meget tidligt med Rolf. Det var nok det, der gjorde, at jeg blev lidt paf over morgenmaden, fortæller Nina til HER&NU. 

LÆS OGSÅ: Stort galleri: TV 2-stjerner tiltrækker tusindvis af fans

Nina er klar over, at hun er udadvendt og taler meget. Dog er der en grund til, at hun i mødet med Rolf talte ekstra meget. Det blev en slags strategi. 

- Jeg kan jo godt se, når jeg ser klippene, at jeg er jo ekstremt talende og vildt på. Det er jeg generelt, men især når jeg bliver nervøs. Det er en strategi for mig, når jeg bliver usikker. Jeg kunne jo ligesom Rolf godt mærke, at kommunikationen var skæv. Så indholdet af samtalen overraskede mig egentlig ikke, det var nok mere timingen, jeg blev lidt paf over. 

LÆS OGSÅ: To deltagere smider en bombe i årets 'Robinson Ekspedition'

Efter morgenmaden og den lidt tunge samtale fik Nina tid til fundere over, hvad det egentlig var, Rolf mente. Hun valgte at vende samtalen til noget positivt.

- Vi fik spist færdigt og sendt på hver vores værelse. Så kunne man lige pakke de sidste ting. Det var rigtig rart, fordi så fik jeg lige et kvarter til at tænke "okay, hvad blev der egentlig sagt? Hvad kan jeg gøre?". Så kunne jeg gå ud igen og viske tavlen ren, og jeg havde jo fået nogle ret konkrete råd. Jeg prøvede at tage det til mig, og jeg har hele tiden sagt, at jeg deltager i det her program, og jeg er klar til at arbejde og klar til at gøre alt, hvad jeg kan, fortæller Nina til HER&NU og fortsætter:

- Jeg tog det også som en stor tillidserklæring. Det var enormt modigt af Rolf. Men det var da en lidt hård morgenmad.

Følg Nina og Rolf og de andre par i 'Gift ved første blik' om torsdagen på DR1 klokken 20.00 og på DRTV.