Få overblikket: Nu starter retssagen mod Robert Hansen

Sagen blev udskudt tilbage i februar, men nu tager Robert Hansen endelig plads på anklagebænken igen.

Den 22. februar ved middagstid skulle der være faldet dom i retsssagen mod Robert Hansen. Men allerede efter knap en halv time på retssagens første dag blev sagen udskudt.

LÆS OGSÅ: 'Bachelorette'-fyr overfaldet

Et halvt år senere er tiden nu endelig kommet, hvor sagen forhåbentlig for lov at gå sin gang i retten på Frederiksberg. Der er afsat halvanden retsdage til retssagen, så retssagen kører fra kl. 9.30 til 15.30 tirsdag og starter igen kl. 9.30 onsdag, hvor det forventes, at der vil falde dom ved middagstid.

Skuespilleren er tiltalt for to tilfælde af simpel vold og ét tilfælde af grov vold mod sin tidligere kæreste Nynne Larsen. Det fremgår af anklageskriftet, som Realityportalen/HER&NU har fået aktindsigt i.

Sagen har været i gang siden sommeren 2021, hvor Nynne Larsen og Robert Hansens forhold endte med et voldsomt brud, og de har begge tidligere udtrykt stor frustration over sagens behandlingstid.

Realityportalen/HER&NU dækker sagen live fra retssalen.

Inden da kan du få hele overblikket over sagen her i artiklen.

LÆS OGSÅ: Umut skal giftes: Se hans frieri her

Manglende bevismateriale

Det ene af de tre forhold, som Robert Hansen er tiltalt for, er fra sommeren 2021, hvor Nynne Larsen og Robert Hansen begge blev anholdt i Spanien. Ifølge Robert Hansen var parret oppe at slås, men det er ikke Nynne Larsens udlægning af sagen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Robert Hansen og Nynne Larsen (Foto: Peter Hauerbach)
Robert Hansen og Nynne Larsen (Foto: Peter Hauerbach)

Anklagemyndigheden havde dog ikke fået Nynne Larsens afhøringsrapport fra det spanske politi, og derfor foreslog Robert Hansens forsvarsadvokat, at det forhold skulle udskydes.

Anklageren mente dog ikke, at det var hensigtsmæssigt at udskille de to forhold fra det tredje, da de alle tre er belastende for Robert Hansen, og den samlede strafferamme er op til seks års fængsel. Derfor vurderede dommeren og domsmændene, at det var nødvendigt at udskyde sagen.

Det var dog til stor ærgerlse for forsvareren og dommeren.

- Det koster forholdsvis mange penge at sætte sådan en retssag her i gang, og anklagemyndigheden har tilsyneladende slet ikke modtaget noget bevismateriale fra Spanien – men har tiltalt Robert Hansen for vold begået i Spanien, lød det i retten fra forsvareren, og dommeren udtrykte også sin ærgrelse omkring, at anklagemyndigheden ikke havde formået at få materialet fra en sag, der udspillede sig for halvandet år siden på daværende tidspunkt.

LÆS OGSÅ: SE GALLERIET: Kendisser og nøgne kroppe til Smukfest

De tre tiltaler

Det fremgår af anklageskriftet, at 42-årige Robert Hansen angiveligt begik det første forhold den 16. november 2020 i sit hjem på Frederiksberg, hvor han skulle have slået forurettede adskillige gange i hovedet med en knytnæve.

Andet forhold, som er tiltalen for grov vold, skulle også være foregået på Robert Hansens adresse den 5. marts 2021, og her skulle han angiveligt have brugt en guitar til at tæske forurettede flere steder på kroppen og i ansigtet, hvilket resulterede i, at guitaren gik i stykker.

Tredje voldsepisode, som Robert Hansen er tiltalt for, skal være sket i den spanske by Fuengirola den 15. juli 2021. Her skulle han angiveligt have slået forurettede flere gange i ansigtet med en knytnæve samt have sparket hende i ribbenen. Robert Hansen har tidligere udtalt sig om en voldsepisode mellem ham og Nynne Larsen under en ferie, men han mener, at parret var oppe at slås. Det er dog ikke Nynnes udlægning.

LÆS OGSÅ: Robert Hansen afslører: Det lever jeg af nu

Har hyret kendis-advokat

Robert Hansen har hyret kendis-advokaten Erbil Kaya til at kæmpe sin sag i retten. Strafferammen for grov vold går helt op til seks års fængsel.

Robert Hansen nægter sig skyldig i anklagerne.

LÆS OGSÅ: Kan du kende hende? Reality-stjerne med i 'Landmand søger kærlighed'

Det er ikke helt uvant for 'Kærlighed ved første hik'-stjernen at sidde på anklagebænken i en straffesag. Han er nemlig tidligere blevet dømt for hærværk og besiddelse af kokain.

Nylig politiaktion hos Robert Hansen

Selvom det er godt to år siden, at de tre tilfælde af vold ifølge anklagerne har fundet sted, så er det ikke længe siden, Robert Hansen har haft sin lejlighed lyst op af blå blink.

Den 11. juli var der nemlig massiv politiaktivitet i beboelsesområdet på Frederiksberg, hvor skuespilleren bor.

Ifølge vidner blev Robert Hansen taget med på stationen, og hele politiaktionen foregik fra omkring klokken 19.30 og frem til klokken cirka 23.

Politiet ønskede dog ikke at oplyse, hvad anmeldelsen lød på, og om der er nogen anholdte eller sigtede i forbindelse med aktionen.

LÆS OGSÅ: Philine afslører: Flytter til udlandet