"Luksusfælden", sæson 33, afsnit 6.

Betalte ikke børnebidrag: Sådan går det med Niels i dag

Der er sket meget siden, Niels fra Løsning havde besøg af "Luksusfælden.

"Luksusfælden"-eksperterne stod overfor en stor opgave hos 29-årige Niels fra Løsning i Østjylland. Han havde nemlig godt og grundigt rod i økonomien - og skyldte 222.000 kroner til kviklån, ubetalte regninger, SU-lån, der var røget til Gældsstyrelsen og sidst, men ikke mindst, børnebidrag, der hver måned ikke blev betalt.

Artiklen fortsætter under videoen af Nina Ettrup og Katrine Pørtner.

Men det var ikke kun økonomien, der var rod i. Det var også prioriteringerne, den var gal med. En måned havde Niels ikke penge til at betale sin el-regning - og måtte altså forklare sin søn, at der ikke var noget strøm.

LÆS OGSÅ: Katrine dater løs: "Jeg synes, at det er fedt, at mænd er modige"

I programmet flyttede Niels til Fredericia sammen med kæresten, Malene, og kunne altså derved spare en masse penge. Han skar også væsentligt ned på cigaretterne og skilte sig af bilen. Da programmets eksperter vendte tilbage med en nyt budget, kunne Niels se frem til at blive gældfri allerede om tre år. Men hvordan er det gået efter, kameraerne slukkede? 

- Det er gået rigtig godt. Regningerne bliver betalt til tiden og der er mere overskud i hverdagen, fortæller Niels til HER&NU/Realityportalen og fortsætter:

- Det var grænseoverskridende at være med. Man har jo set de andre sæsoner og hvordan, eksperterne er gået hårdt til deltagerne. Det frygtede jeg også. Men de var helt modsat. De gjorde det lidt, når kameraerne var tændt, men når de slukkede, var de jo helt anderledes og forklarede, hvordan det hele hang sammen.

LÆS OGSÅ: "Robinson"-Jesper fik blackout: Vågnede på intensiv 24 timer senere

Der er sket meget i Niels' liv - og han skulle da også lige vende sig til de mange nye forandringer.

- Det var da lige noget, man skulle vende sig til. Man har været vant til at bo alene, og så skulle man ud og bo med hende og være en del af hinandens hverdag igen. Men vi klarer det da.

Særligt én ting har været en stor udfordring.

LÆS OGSÅ: CHOK: "Landmand søger kærlighed"-par går fra hinanden

- Jeg er ikke stoppet 100 procent med at ryge. Men jeg ryger ikke lige så meget, som jeg gjorde før. Jeg ville da gerne stoppe, men det kan jeg ikke. Jeg ville gerne lade det komme an på en prøve, men den prøve dumpede jeg. Før røg jeg en pakke om dagen, nu ryger jeg omkring seks cigaretter om dagen.

Niels og kæresten fik et gavekort til Lalandia på 10.000 kroner af eksperterne til slut.

LÆS OGSÅ: Troy og Lærke deler babyplaner

 - Vi brugte det i sommerferien, hvor vi var fem dage i Lalandia. Det var en god tur. Børnene hyggede sig, og det gjorde vi også. Bare det der med at komme ud og opleve noget sammen. Det kostede jo penge i forhold til mad derinde, men det havde vi sparret op til inden. Det var skønt at kunne sige ja til børnene, hvis de nu ville have noget slik, fordi vi netop havde råd.

Med det nye budget kunne Niels blive gældfri om tre år.

LÆS OGSÅ: Nu sker det: Derfor flytter Daniel og Sofie fra hinanden

Men det var ikke kun en tur til Lalandia, som Niels kunne nyde godt af. Eksperterne forærede ham nemlig også to VIP-billetter til en kamp i Vejle Boldklub.

- Det var en fed oplevelse. Da kameraerne slukkede, ringede vi igen til Vejle Boldklub og fik en ekstra billet. Så jeg tog min far og min lillesøster med. Der var mad og drikke under kampen, det var dejligt.

LÆS OGSÅ: Taknemmelige Ole Henriksen: Vil nyde sit velfortjente otium

Og Niels er da også stadig ude i og støtte Vejle hver eneste weekend. Han har dog lagt dartspillet på hylden - og er nu selv begyndt at spille fodbold et par gange om ugen. 

Niels har et godt råd til alle, der bakser med økonomien.

- Jeg kan kun anbefale at deltage i "Luksusfælden", hvis man har rod i sin økonomi. Jeg fortryder det ikke overhovedet. Det var det hele værd.