Andreas, Luksusfælden, sæson 33, afsnit 4

Efter kæmpegæld i "Luksusfælden": Sådan går det Andreas

Med en samlet gæld på 475.000 kroner så det sort ud for Andreas.

I denne uges afsnit af "Luksusfælden" mødte eksperterne 27-årige Andreas, der bor med sin kæreste, Maja, på 24. Andreas havde i løbet af ganske få år optaget en gæld på intet mindre end 475.000 kroner - hvoraf 50.000 kroner var lånt af Majas far.

LÆS OGSÅ: Her er deltagerne i sæson to af "LOL - Den der ler sidst"

Artiklen fortsætter under videoen af Philip May.

Andreas havde været igennem en turbulent periode, hvilket blandt andet indebar arbejdsløshed, pengemangel og to hårde depressioner. I den svære tid optog Andreas lån - ofte bag Majas ryg. De lånte penge gik til at forsøde tilværelsen i form af fornøjelser, rejser, en Playstation 5, telefoner, gear til bilen og impulsive Temu-køb.

LÆS OGSÅ: Efter chokerende "Robinson"-exit: - Det var megadumt

Men der var lys for enden af tunnellen, da "Luksusfældens" eksperter udøvede økonomisk førstehjælp og fik lagt et fornuftigt budget til Andreas. 

Med den rette indsats kunne Andreas, efter det nye budget, se frem til at blive gældfri i løbet af 6,5 år. Men hvordan er det så gået Andreas sidenhen? 

- Det er gået supergodt efterfølgende. Min kære frue har jo været meget med. Hun har hjulpet mig med at huske mig på at gå ind og kategorisere mine køb og gå ind og se på, hvilken del af budgettet det går udover, hvis jeg nu køber noget, fortæller Andreas til HER&NU. 

LÆS OGSÅ: Her er alle vinderne af Simba Prisen 2024

Andreas' kæreste Maja har stået der som en fast klippe igennem det hele. Og Andreas er blevet bedre til særligt én ting, der førhen kunne være en udfordring.

- Hun er en kæmpe støtte. Jeg var faldet direkte til jorden, hvis hun ikke havde været der. Jeg fortæller Maja alt, hvad der foregår omkring min økonomi, også hvis jeg er tvivl om noget, så spørger jeg hende om hjælp. Jeg er også blevet bedre til at tale om følelser, fortæller Andreas og uddyber:

LÆS OGSÅ: Åbner op om bruddet med Adam Price: En stor løgn

-  Jeg er begyndt at kunne udfolde mig bedre følelsesmæssigt. Jeg har fået det indprentet i hovedet, at det er jo ikke farligt at tale om følelser. Det koster ikke noget på livskontoen at åbne sig op, bare fordi man er mand.

LÆS OGSÅ: Efter "Robinson"-exit: Brød sit eget løfte

Sådan går det uden Playstation

I afsnittet bad eksperterne Andreas om at skille sig af med den elskede Playstation 5. Det var bestemt ikke en ikke en nem beslutning.

- Jeg var glad for den, men det er jo en død ting. Jeg vil til enhver tid undvære alt fremfor at undvære min kæreste. Jeg ville tage en kugle for hende, hvis det er det. Så den er nem nok at undvære. Det var da lidt mærkeligt i starten, fordi jeg har været vant til, at den var der. 

LÆS OGSÅ: “Bachelorette”-Sofie indrømmer stor brøler: - Jeg faldt i fælden

Én ting var Andreas' Playstation. Noget andet var hans bil - en bil, Andreas var ekstremt glad for. Dén bad eksperterne ham dog ikke om at sætte til salg.

- Med de arbejdstider jeg har, og der hvor vi bor, duer det bare ikke med offentlig transport, for de kører ikke på de tidspunkter. 

LÆS OGSÅ: Forræder vender tilbage: Her er de 17 nye deltagere

Og ligesom bilen, var parrets tre hunde heller ikke i fare, da det er Maja, der ejer hundene. 

- Vi ville gerne undgå at eksperterne rørte ved bilen og hundene. Det lyttede eksperterne heldigvis til. Men som jeg sagde til dem, så kunne jeg jo ikke tillade mig at stille krav. Jeg kunne ikke tillade mig at sige "jeg vil have hjælp, men I må ikke tage det og det". Jeg kunne kun ønske og håbe på, at de ikke ville have, at vi skulle af med hundene for eksempel.

LÆS OGSÅ: Stefan "Stor mand" taler ud efter vildt vægttab: Så tæt var jeg på at dø

Har ikke fået et nyt job, men...

Andreas har ikke fundet et ekstra job, der kunne give lidt ekstra mønt på lommen. Dog er der sket noget andet, der gør det lettere at holde budgettet. 

- Jeg er steget i løn. Jeg får langt mere end det, de sagde, jeg ville få. 

LÆS OGSÅ: Anette efter Franks kritik: Det er arrogant

Efter "Luksusfælden" var på besøg hos Andreas er hans nattesøvn forbedret, og Andreas gjorde sig i den grad umage for at holde aftalen - og faktisk fik han i begyndelsen tilegnet sig en ret speciel vane.

- Jeg sover 20 gange bedre om natten nu. Også fordi, jeg ved, at jeg ikke lige pludseligt får et eller andet dumt brev i postkassen eller en opringning, hvor man kan se, at det er et eller andet inkassofirma, fortæller Andreas og fortsætter:

LÆS OGSÅ: "Årgang 0"-Stephanie tager stort skridt efter skilsmissen

- De første par måneder efterfølgende valgte jeg simpelthen at ringe op til kreditorerne, for at være sikker på, at de nu havde trukket de penge, fordi jeg gad ikke pludseligt stå med et brev, hvor der stod, at jeg ikke havde overtalt aftalen. Så meget som eksperterne har kæmpet, dét ville jeg ikke smide væk.

Afsnittet af "Luksusfælden" kan ses i aften på TV3 klokken 21.00 og på Viaplay.