Rasmus fra "Luksusfælden" sæson 33 afsnit 5.

Skyldte 4,3 millioner: Sådan går det med Rasmus i dag

Der var ikke meget håb for Rasmus, der stod i gæld til halsen, i det nyeste afsnit af "Luksusfælden".

De økonomiske eksperter mødte i det nyeste afsnit af "Luksusfælden" 30-årige Rasmus, der boede i Glostrup. Rasmus havde i den grad brug for en hjælpende hånd, da gælden virkede til at være et ubestigeligt bjerg - og kun voksede og voksede.

Artiklen fortsætter under videoen af Lissa Paustian og Andreas Holm.

Til at begynde med så det sort ud - Rasmus skyldte nemlig 181.000 kroner fra klatgæld og kviklån. Men det var ikke det værste. Han stod nemlig med en uoverskuelig gæld på 4,2 millioner kroner- en erstatningsgæld, der stammer fra en voldsdom, Rasmus blev idømt, da han var 16. 

Programmets eksperter skulle da også gøre sig umage for at lægge et fornuftigt budget til Rasmus.

Hver eneste måned lød posten med "misligholdt gæld" nemlig på intet mindre end 92.100 kroner. Rasmus blev opfordret til at sælge sin bil og flytte i en billigere bolig - og det gjorde han. 

Derfor så udsigterne straks lysere ud, og Rasmus kunne, efter eksperternes hjælp, se mod at blive gældfri for de 181.000 kroner allerede efter to år og otte måneder. 

LÆS OGSÅ: Efter "Robinson"-exit: Fik åbenbaring

Rasmus fik i programmet moralsk støtte af sin bror.

Men hvordan gik det så Rasmus? 

Det var noget af en oplevelse at være med i"Luksusfælden", og Rasmus havde da også forestillet sig diverse skrækscenarier.

LÆS OGSÅ: Renée Toft Simonsen kæmper med to modstridende sider af sig selv: ”Jeg har arbejdet med det hele mit liv”

- Det var lidt specielt at være med, men jeg havde da regnet med, at det var langt værre. Jeg havde troet, at jeg blev lidt mere ydmyget, men det blev jeg ikke. Så det var okay.

Efter optagelserne er der sket flere ting. Rasmus flyttede eksempelvis aldrig i rækkehus i Fredensborg, som han ellers fortalte i slutningen af programmet.

LÆS OGSÅ: Midt i balladen: Dan Jørgensen og Vibeke Lentz går fra hinanden

- Jeg fik ikke det rækkehus alligevel. Jeg fik en ny lejekontrakt på det, og da jeg læste det igennem, var jeg ikke begejstret. For det første kunne jeg kun bo der i to år, der skulle bygges ud på loftet og jeg måtte ikke engang sidde og ryge cigaretter i min have, hvis jeg havde lyst til det, fortæller Rasmus til HER&NU/Realityportalen og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Silas Holst tilbage i "Vild med dans"

- Jeg har lige midlertidigt fundet noget andet i Glostrup, men jeg kigger så på et rækkehus i Frederikssund i stedet for. 

Boligsøgningen fortsætter altså - og budgettet overholdes.

- Det er gået rigtigt fint. Jeg har lavet betalingsaftaler med alle kreditorene, så det bliver trukket automatisk. Så der skulle være styr på det, fortæller Rasmus.

LÆS OGSÅ: Efter "Robinson"-exit: Fik åbenbaring

Der er dog stadig et stort "men". Milliongælden bliver nok aldrig indfriet - og det er stadig noget, der kan være svært at forene sig med.

- Jeg har stadig en gæld på 4,3 millioner og har ingen udsigt til, at den kommer væk. Det er bare et spørgsmål om tid, hvor den bliver flyttet over til et nyt system, hvor jeg ikke kan lave afdragsordninger på den. Så trækker de bare af min løn. Så det er jeg rigtig nervøs for, siger Rasmus og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Hold Syd får et chok i "Robinson"

- I næsten 15 år har jeg jo prøvet at lade være med at tænke på den gæld, og nu skal jeg bare lade være med at fucke tingene op. Det fylder da meget, og jeg ved stadig ikke, hvad jeg skal gøre, når de trækker af min løn. Så kan det jo ikke betale sig at gå på arbejde. Men jeg må jo tage den derfra. Det skal ikke få mig ned med nakken.

LÆS OGSÅ: "For lækker til love"-deltager i babylykke

Rasmus satte i programmet stor pris på gaven fra eksperterne, og det er da også noget, han har gjort brug af sammen med sine to børn.

- Vi har både været på Experimentarium og i Zoo (Zoologisk Have, red.). Jeg har også været i biografen med min søn. De ved jo ikke, hvorfor vi har fået de gaver.