Benjamin Hav ikke i tvivl: Påvirket af Jan Hellesøe

Ifølge Benjamin Hav har 'Fuckr med dn hjerne'-stjernen plantet sangtitlen 'Husk At Vær' Happy' i sangerens hoved.

For nylig udkom sanger Benjamin Hav med singlen 'Husk At Vær' Happy', som meget vel kunne gå hen at blive et af sommerens store hit.

LÆS OGSÅ: Teresa taler ud om Teitur

I nyeste afsnit af 'Mads og A-holdet' sætter rapkometen flere ord på tilblivelsen af sangen med den muntre titel, hvor ingen ringere end Jan Hellesøe, der er kendt fra DR-programmet 'Fuckr med dn hjerne', kommer ind i billedet.

- Noget vildt er, at vi spiller i Sønderborg forleden. Om morgenen skriver Jan Hellesøe til mig, hvor han sender et billede af sin fars gravsten, hvorpå der står "Husk at være glad" med en forklaring af, at det sagde han altid på sin telefonsvarer, siger Benjamin Hav og uddyber:

- Sidste sommer, da vi planlagde, at vi skulle spille i Sønderborg, var vi nede til grill hos Jan og hans kone og fabelagtige unger, og jeg føler, han har plantet den titel i mig, for det er dagen efter, den udkommer, han sender det til mig, lyder det.

Meget rørt

Da HER&NU fanger Jan Hellesøe over telefonen, fortæller han, at han blev enormt rørt og glad, da han hørte sangen.

- Da min far fik en mobiltelefon i slutningen af 90'erne, der sagde han altid "husk at være glad", når han lagde en telefonsvarer, og det endte med at blive en ting, fordi han sagde det så meget, siger han og uddyber:

- Da han desværre døde for nogle år siden, skrev vi også "husk at være glad" på hans gravsten. Det har jeg nok muligvis fortalt Benjamin om, da han og bandet var på besøg hos os i Sønderborg, hvor jeg bor, og om hans underbevidsthed har opsnappet det, det ved jeg ikke, lyder det.

LÆS OGSÅ: Vingegaard og Trine venter barn nummer to

I samme ombæring understreger han, at han altså ikke bevidst har plantet den fine sangtitel hos Benjamin.

- Det var ikke sådan, at da han kom på besøg, der havde jeg planlagt, at nu skal han lave en sang, der hedder "Husk at være glad" - men altså vi planter jo ting i hinanden hele tiden, og det her kan jo godt være en ting, som er vokset stille og roligt inde i ham uden måske helt at vide det, siger han.

Hvad tænker du, da du ser sangtitlen. Rammer det noget hos dig?

- Ja, det gør det, fordi jeg tænker, det er næsten så spot on - "husk at være glad", så jeg begyndte faktisk selv at blive helt i tvivl om, hvor meget jeg egentlig havde talt med ham om det, siger han og tilføjer:

- Man kan sige, at det er en banal sætning - husk at være glad, men alligevel er den også unik, fordi det ikke bare er noget, man går rundt og siger heller. Så jeg blev meget glad, og jeg blev meget rørt, da jeg hørte hans sang "husk at være happy", afslutter han.

Du kan høre sangen lige her: