Efter 'Paradise'-finalen: Her er detaljerne, du ikke så

Hun var på hotellet fra dag 1 og stod overfor Jonas i troskabstesten. Men da de ramte feltet med 200.000 kroner, måtte Sarah se sig slået.

Af Anna Løwe - 16. april 2020 kl. 20:55

Jonas smed kuglen og kunne rejse fra ‘Paradise Hotel’ 200.000 kroner rigere. Sarah, derimod, kunne kun rejse derfra med titlen som vinder og ikke en krone rigere.
Det kom måske for et chok for de fleste, for dels smed Jonas kuglen ret tidligt, og dels havde de to haft en aftale længe – og så så det på tv ud som om, de faktisk stolede på hinanden.
– Det var spil for galleriet fra min side, og det var det så også fra hans, fortæller Sarah, der godt kan forstå, at Jonas smed kuglen.
LÆS OGSÅ: ÅH NEJ! Hot ‘Paradise’-par går hver til sit
– Jeg ville bare have ventet, til vi ramte 400.000 kr. Men det, man ikke ser, er, at Jonas fortæller mig, at man er en taber, hvis man smider kuglen. Det var selvfølgelig mundlort, men det lykkedes ham jo at manipulere mig til ikke at smide kuglen, før han selv gjorde. For uanset hvad ville han have smidt den. Man ser også mig fortælle Silke, at jeg stoler på Jonas – det passede heller ikke, men det var for at sikre, at hun ikke ville komme til at sige noget højt, der kunne gøre ham i tvivl.

Efter troskabstesten

Da Jonas havde smidt kuglen, stoppede spillet. Og for Sarah betød det faktisk ikke så meget, at hun ikke vandt.
– Der var god stemning efter. Vi var glade og glædede os til at komme hjem. Og så måtte vi pludselig snakke om alt, det var en lidt underlig fornemmelse. Man følte sig hjemme på en helt ny måde – vi vidste, der ikke var mere taktik, så man kunne slappe lidt mere af, fortæller Sarah.
LÆS OGSÅ: Rasende Anna til Oliver: Du har løjet!
– Stemningen mellem Jonas og mig var også fin. Jeg gav ham et kram og sagde godt spillet. Der var ingen hard feelings, for løbet var jo kørt. Jeg kunne ikke have gjort noget anderledes, og jeg var glad for, at jeg stod med Jonas.
Men selvom Sarah ikke fortryder sine valg, ser hun alligevel sig selv som den rigtige vinder:
– Jeg føler stadig, det er mig, der er vinderen. Når jeg ser programmet, tænker jeg også, at jeg har spillet spillet rigtig godt. Jeg tog lidt tingene, som de kom, og det gik min vej.
LÆS OGSÅ: Tidligere ‘Paradise’-vindere giver gode råd til finalisterne

Havde set den komme

Selvom Sarah kaldte Jonas en kæmpe taber i situationen, var der dog også flere af de andre deltagere, der forstod Jonas’ valg. Blandt andet fortæller Marco, at han – inden finalen – havde regnet med, at det ville ende, som det gjorde:
– Jeg havde lidt forudset udfaldet af finalen, så tænkte egentlig mere på at lave sjov TV end at vinde til sidst. Synes dog personligt, at jeg var den af alle, der fortjente det mest, griner han og fortsætter:
LÆS OGSÅ: Tidligere ‘Paradise’-vindere: Det brugte vi pengene på
– Når det så er så sagt, så er jeg super glad for, at det er Jonas, der løber med hele lortet. Når ikke jeg kunne vinde, så skulle han!
Og den holdning er der tilsyneladende flere af de andre deltagere, der er enige i. Således fortæller Silke, at hun først og fremmest godt vidste, at Sarah og Jonas havde bedre odds for at vinde, end hun havde, men at udfaldet heller ikke overraskede hende:
– Jeg vidste, at de begge ville smide den (kuglen, red.). Så det kom ikke som en overraskelse, at Jonas smed den, han var bare hurtigere end Sarah, fortæller hun.
LÆS OGSÅ: Hvad skete der med Emilie og Jonas efter ‘Paradise’? Nu åbner de op
Også Jonas’ trofaste – og faste – partner gennem stort set hele programmet, Emilie, kunne sagtens forstå Jonas’ valg:
– Jeg tror endda også godt, at Jonas kunne finde på at smide kuglen, hvis han stod overfor mig. Det er penge, og penge fylder meget for mennesker. Desuden er det længe siden, man har set nogle dele præmien, så man tør heller ikke rigtig. Han fortalte dog Rikke, at han gerne ville have delt med mig – men om det var blevet sådan, det ved ingen, forklarer Emilie og fortsætter:
– Jonas har jo været med før, og det gik lidt galt for ham til sidst, så derfor tænker jeg også, han lige havde noget, han skulle bevise. Men jeg ville have gjort det samme som ham, så jeg forstår ham fuldt ud.

Og selvom det ikke blev penge, Sarah tog med sig fra ‘Paradise’, har hun alligevel fået en masse ud af opholdet:
– Jeg har fået nogle gode venner og en oplevelse for livet. Er også blevet mere tålmodig, og så fandt jeg ud af, at jeg er bedre, end jeg tror. Jeg lagde ud med at sige, at jeg er dum… Og det kan man vist ikke sige, jeg er, griner hun.

Sarah og Jonas inden troskabstesten. Foto: Janus Nielsen // NENT Group