Victoria fra 'Den store bagedyst' er alenemor til to: Højt hævet hygge

Deltagelsen i ‘Den store bagedyst’ kom først i stand, da hun havde fået aftalt pasning af børnene.

Af Kenth G. Madsen - 26. oktober 2019 kl. 19:55

Det dufter ofte af hjemmebagte boller og kage, når toårige Villum og Nestor på fem år kommer hjem fra vuggestue og børnehave. Og det er måske logisk nok, når deres mor er Victoria Sloth Askjær, der medvirker i ‘Den store bagedyst’ på DR1.
Den 29-årige pædagogstuderende og de to sønner hygger sig i deres lejede hus i Løgstrup mellem Skive og Viborg. Victoria har altid været alene med dem i hverdagene.

Victoria har fra starten været alenemor til Villum og Nestor. (Foto: Niels Henrik Dam)


– Jeg tænker ikke så meget over, om det er hårdt eller ej, for sådan har det bare altid været, så jeg har det fint med det. Mine forældre bor tæt på, og de er bare så søde til at hjælpe, siger Victoria, der for nylig vandt bagedystens hemmelige udfordring med sin lækre udgave af træstammer.
LÆS OGSÅ: DET SER DU IKKE PÅ TV: ‘Bagedysten’-deltager gravid under optagelserne

Begyndte som 12-årig

At pusle rundt i et køkken med madlavning begyndte hun allerede på som 12-årig.
– Min mor var også alenemor for mine søskende og mig, og jeg tog mig tidligt af madlavningen til familien. Det var sjovt, syntes jeg. Bagning kom først til senere, da jeg fik børn. Jeg tænkte, det passede godt sammen med dem og opdagede samtidig, at jeg var rimelig god til det, fortæller Victoria, der sideløbende har enkeltmandsfirmaet Smovs, som leverer kager til fødselsdage, barnedåb og andre begivenheder.
LÆS OGSÅ: Anden deltager ude af ‘Bagedysten’: Det er en skandale!
Med ansvaret for to børn var det ikke helt lige til at være i stand til medvirken i optagelserne til ‘Den store bagedyst’ på Clausholm Slot ved Randers. Det krævede planlægning.
– Jeg meldte mig først til, da jeg havde aftalt pasning af børnene med mine forældre. Jeg skulle jo på optagelser tre dage om ugen, siger Victoria, der i ‘Den store bagedyst’ har oplevet at få både ris og ros af dommerne.
– Det virker som lidt af en mavepuster, når man har lagt hele sin sjæl i en kage, og det så viser sig, at dommerne ikke bryder sig om den, siger den glade alenemor, som dog ikke fortryder sit tv-eventyr.
Se flere billeder i galleriet over artiklen.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-dommeren har fået fart på: Den flyvende tysker