'Bagedyst'-dommeren har fået fart på: Den flyvende tysker

Markus Grigo er i aften tilbage på skærmen i en ny omgang af ‘Den store bagedyst’.

Af Kenth G. Madsen - 5. oktober 2019 kl. 9:55

Når Markus Grigo skal frem, foregår det på et ungdommeligt køretøj. Den 50-årige bagedyst-dommer suser af sted på sit eldrevne skateboard.
– Det er fantastisk, og jeg har også et andet bræt egnet til mere kuperede områder, afslører dessertkokken, hvis børn, Christopher, 21 og 18-årige Caroline, dog kigger væk, når deres far går i aktion.
– De synes, jeg er pinlig, men synes børn ikke altid det om deres forældre? Jeg har det i hvert fald sjovt, siger den tyskfødte kok, der sammen med Timm Vladimir og Katrine Foged Thomsen er klar med en ny omgang ‘Den store bagedyst’ på DR1 lørdag aften.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-værtens omsætning eksploderet: Imperiet vokser
Markus Grigo bor sammen med kæresten, Susanne, og hendes 11-årige søn i Vanløse, mens datteren fra et tidligere ægteskab bor med sin mor i Helsingør, og den store søn er flyttet i lejlighed i Brønshøj i nærheden af faren.

Markus Grigo fandt kæresten, Susanne, på dating-app’en Tinder. Til højre og venstre se hans søn, Christopher, 21, og den 18-årige datter, Caroline. (Foto: Anthon Unger)


For tre et halvt år siden fandt han sammen med kæresten Susanne ved hjælp af dating-app’en Tinder.
– Jeg gik ikke så meget ud, så det var det rigtige for mig at møde en pige herigennem. Vi har ikke planer om at blive gift. Det går så fint uden, og det andet har vi jo prøvet hver især.
Til daglig arbejder Markus som fødevareteknolog i et teknologisk firma i Farum, som producerer maskiner til bage- og chokoladeindustri
en. Her nørder Markus med chokolade og andre ting. Han elsker sit arbejde.
– Det er det bedste, jeg nogensinde har gjort. Jeg bliver værdsat, får hyre efter fortjeneste, og så lærer jeg nyt hver dag. Jeg har tidligere været selvstændig restauratør, som indebar en meget stressende hverdag. Sådan er det i branchen. Men jeg kan da godt savne det kreative element i mit fag, siger han.
LÆS OGSÅ: ‘Bagedyst’-vinder indrømmer: Jeg kæmper med vægten

“Danmark er mit hjem”

Markus Grigo er oprindeligt uddannet kok i Tyskland. Som 18-årig vendte han ryggen til Tyskland og flyttede til London, hvor han arbejdede som en slags lærling på det berømte Royal Lancaster Hotel.. Her blev han kæreste med en dansk pige, som han flyttede til Viborg med i 1991.
Senere fandt han en ny kæreste, som han blev gift med og fik børnene Christopher og Caroline.
– Jeg savner ikke Tyskland. Min barndom var hård med en far, der tæskede os. I skolen var det heller ikke nemt, da vi flyttede meget, og jeg nåede aldrig rigtig at få gode venner. Så der er faktisk ikke noget, jeg savner i Tyskland, udover naturligvis mine søskende, som vi besøger med jævne mellemrum. Men når jeg besøger dem, så glæder jeg mig også til at komme hjem igen. Og hjem betyder Danmark, fortæller den fartglade Bagedyst-dommer.
Du kan se den nye sæson af ‘Den store bagedyst’ hver lørdag klokken 20:00 på DR1.
LÆS OGSÅ: ‘Den store bagedyst’ er tilbage: Her er alle deltagerne