Ung mor er klar: Indfrier vild aftale med Bubber

I morgen er den store dag, hvor Luna skal løbe et marathon med Bubber.

Af Lykke Buhl - 18. maj 2019 kl. 19:26

Da ‘De unge mødre’ Luna, Martinna, Simone og Nanna optog specialprogrammet ‘De unge mødre på slottet’, var der særligt én af mødrene, der kom hjem med noget ekstra.
Det var nemlig Luna Munk, der på slottet fik lavet en aftale med Bubber om, at de til maj skulle løbe Copenhagen Marathon sammen.
Siden har den unge mor virkelig haft gang i løbeturene og den sunde kost. Og nu er tiden så endeligt oprandt, når det i morgen er den store dag, hvor maratonet med Bubber skal løbes, og aftalen indfries.
LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Så vildt er ‘De unge mødre’-Lunas vægttab
– Jeg tror, det bliver sindssygt hårdt. Jeg har højest løbet et halvmaraton, men dem har jeg efterhånden også løbet mange af. Man siger, at rent fysisk kan man løbe et maraton, hvis man kan løbe et halvt – det, der kan blokere, er det mentale i at løbe så langt, forklarer Luna, der har forberedt en strategi, så hun ikke blokerer sig selv.
Udover de mange opmuntrende ord, Luna har fortalt sig selv op til maratonet, så har hun nemlig lagt en plan for, hvad hun skal gøre undervejs i løbet for at holde motivationen oppe. Hun vil nemlig tælle depoter – altså de stop på løberuten, hvor man kan snuppe noget vand og frugt i farten – i stedet for kilometer, når hun skal måle, hvor langt hun er kommet i løbet.
LÆS OGSÅ: Kæmpe ‘De unge mødre’-brøler får store konsekvenser

Artiklen fortsætter efter videoen, hvor Luna tager et særligt skridt for at give slip på sin dystre fortid

LÆS OGSÅ: Princess Natascha åbner op: Havde seksuel debut på min 13 års fødselsdag
Lunas aftale med sin løbemakker for i morgen, Bubber, var dengang en fantastisk motivation til at holde fast i den til tider hårde løbetræning. Og i morgen klokken 9.30 på Islands Brygge er det altså tid til, at Luna og Bubber starter distancen på de 42,2 kilometer ved siden af hinanden.
– Vi har aftalt at mødes inden og følges fra start af, men jeg ved, at han kommer først, for kan løbe en del hurtigere end mig, griner den unge mor, der har et ganske beskedent mål for morgendagens maraton.
– Jeg løber langsomt, når jeg løber langt, cirka 7 minutter pr. kilometer, og jeg regner med at gennemføre på 5 – 5.5 timer. Jeg har intet mål om tid, blot at gennemføre på under de 6 timer, som er spærregrænsen for et maraton, forklarer Luna, der har nægtet at lægge en back up-plan til, hvis hun ikke skulle gennemføre.
LÆS OGSÅ: CHOK! ‘De unge mødre’-Luna er blevet misbrugt
Da det er i morgen tidlig, Copenhagen Marathon skydes igang, så drager Luna i dag mod Rødovre, hvor hun kan overnatte ved sine onkler. I mellem tiden bliver Lunas sønner passet af deres mormor.
Men selv om sønnerne ikke er med på turen fra Randers til hovedstaden, så får Luna alligevel bekendt selskab med på turen.
– Tv-holdet (fra ‘De unge mødre, red.’) er med hele dagen. Det er en smule nervepirrende, at de er med, men jeg ser det også som en ekstra motivation for at gennemføre! Så har jeg endnu mere grund til at vise, at jeg kan. Og så er det jo noget at det fedeste at kunne se tilbage på, når det bliver vist i tv, forklarer Luna.
LÆS OGSÅ: ‘De unge mødre’-Luna: Derfor giver jeg ikke mine børn fødselsdagsgaver