Uffe Elleman var ved at dø: Jeg har planlagt bisættelsen

Uffe Ellemann så døden i øjnene og kæmper stadig med senfølger – god bedring.

Af Kenth G. Madsen - 31. oktober 2021 kl. 19:55

For et par måneder siden svævede 79-årige Uffe Ellemann-Jensen mellem liv og død efter at være ramt af corona og en svær lungebetændelse. I de første uger af indlæggelsen på hospitalet, hvor han måtte have hjælp til at trække vejret, så det mildest talt sort ud. Familien valgte at møde op ved sygelejet med henblik på et sidste farvel. Men sådan gik det heldigvis ikke. Den tidligere Venstre-udenrigsminister fik nemlig kæmpet sig tilbage til livet ved hjælp af dygtige læger og en stærk vilje.

LÆS OGSÅ: Ung mor sønderknust: 29-årig bror dræbt i ulykke

Artiklen fortsætter under videoen, hvor Christiane fortæller, at hun engang var til casting på en Bond-film.

– Det er et lille mirakel, at jeg snart fylder 80 år (mandag 1. november, red.), når man tænker på, hvad jeg har været udsat for. Så jeg er meget taknemmelig. Det var jo tæt på at gå galt, konstaterer han.

LÆS OGSÅ: Mette Blomsterberg genforenet med Jan Friis-Mikkelsen

– Familien kom, og jeg kunne se på dem, at de var kede af det og bekymrede. Da sagde jeg til mig selv: Nej, det er for tidligt, siger han i den lyse stue fra det smukt beliggende Hellerup-rækkehus med udsigt til Øresund, hvor han sammen med fruen, Alice Vestergaard, 84, har haft adresse i 35 år.

LÆS OGSÅ: TV 2-stjerne afslører utroskab

Har planlagt sin bisættelse

– Jeg er ikke rigtig kommet mig over det endnu. Jeg bliver hurtigt træt, smags- og lugtesansen er endnu ikke kommet tilbage, og det er jo lidt ærgerligt, når man i min alder glæder sig til at nyde god rødvin. Men jeg kan dog smage forskel på rød- og hvidvin, smiler han gemytligt.

LÆS OGSÅ: Cecilie taler ud om vild fødsel: Fuld Christopher og ved at føde i taxa

– Men det går fremad. Jeg går fortsat til genoptræning, og min gode ven Kjeld Hillingsø (84-årig pensioneret generalløjtnant, der bor i nærheden, red.) kommer forbi tre gange om ugen til gåture. Vi holder hinanden i form ved at spadsere nogle runder med vandrestave på vores egen lille ”camino”-strækning. Bagefter drikkes der kaffe, spises croissanter og sladres, griner Uffe frisk i ånden, og også afklaret i forholdet til døden, der har banket på.

LÆS OGSÅ: Blomsterbergs døtre: Mors juleglæde smitter

– Hvis jeg skulle dø nu, så ville det være naturligt, og jeg har ikke noget til gode, siger han, der også har planlagt sin egen bisættelse.

– Det er nedfældet i et brev. Alice og jeg har kigget på gravsteder, og er blevet nogenlunde enige om, hvor det skal være. Da jeg regner med, at jeg ryger først, så er det jo hende, der bestemmer i den sidste ende, men det er jeg også helt tryg ved, fastslår han.

LÆS OGSÅ: IKKE VIST PÅ TV: Produktionen måtte afbryde parceremoni

Guldbryllup i haven

Uffe har fire børn og ti børnebørn. De to af børnene har han fra sit første ægteskab med Hanne Jonsen, som han blev skilt fra i 1971. I samme år blev han gift med Alice, hvis datter Helene fra et tidligere ægteskab Uffe har adopteret. Deres fællessøn er den 48-årige Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen.

Alice og Uffe fejrede i sommers guldbryllup efter 50 års ægteskab med 80 inviterede gæster i haven.

LÆS OGSÅ: TV 2-stjerne afslører utroskab

– At blive gift med Alice er det største, der er sket i mit liv. Hun er mit livs store kærlighed, erkender Uffe.

– Der er sikkert noget, jeg har fortrudt i livet, men det gider jeg ikke bekymre mig om, siger Uffe Ellemann-Jensen.

LÆS OGSÅ: CHOK: ‘Robinson’-deltager køres på hospitalet

Læs mere om