Svær tid for Melvin: Min far er forsvundet

Melvin Kakooza har ikke set sin far, siden han var 11 år.

Af Helle Bill Madsen - 18. juli 2021 kl. 18:58

I programserien ‘Helt sort’, hvor komikeren Melvin Kakooza rejste rundt i Danmark for at udforske danskerne og diskutere det med sin mor, Caroline, fik man et indblik i, hvor tæt deres forhold er. Det er der en særlig grund til.

Melvin blev født i Kampala i Uganda i 1991, og halvandet år efter flyttede familien til Fredericia, hvor hans far aldrig fandt sig til rette. Som 11-årig, blev Melvins forældre, Caroline og Patrick, skilt, og han har ikke set sin far siden.

– Det var selvfølgeligt svært, at min far forsvandt, og det gik der mange af mine teenageår med. Ikke med at være vred, men at være ked af, at nogen havde valgt mig fra. Det er også noget, som fylder i mig i dag, fortalte Melvin Kakooza, 29, til Michèle Bellaiche i hendes talkshow ‘Meet’N’Greet’.

LÆS OGSÅ: De kendtes ferie: Her rejser de hen

Melvin og hans mor på besøg hos Michèle Bellaiche i hendes ”Meet’n’-Greet”-talkshow (Foto: Niels Henrik Dam)

– Relationer kan godt være svært for mig. For jeg har hele tiden det der med, at personen kan forsvinde. Men jeg har lært af min mor, at du kan vælge at blive så meget en del af det, at du forsvinder ned i et hul. Eller du kan vælge at sige, at det ikke skal definere dig, sagde Melvin.

– Jeg havde en periode fra jeg var 15 til 20 år, hvor jeg forsøgte at finde ham. Jeg spurgte bl.a. nogle, han hang ud med i Fredericia, om de havde set ham. Da det ikke lykkedes, fandt jeg fred i, at det var et overstået kapital.

LÆS OGSÅ: Bendtner i hård udmelding: Mine kvinder har én ting tilfælles

Melvin er tæt med sin mor, Caroline. – Det er jo fordi, min mor også blev min far, og vi talte om alt (Foto: Niels Henrik Dam)

Ny faderfigur

Faktisk var det Melvin, der førte Caroline sammen med en fritidspædagog, han holdt meget af.

– Jeg fik en ny faderfigur og en helt ny familie med Jan, som min mor giftede sig med. Jeg hader slet ikke min biologiske far, Patrick, men jeg har bare ikke det forhold til ham længere. At skulle leve hver dag og blive konfronteret med at være fravalgt, det gad jeg simpelthen ikke.

LÆS OGSÅ: Alexandras skønne dag: Overrasket af kæresten

Da Melvins far i 2001 forsvandt ud af deres liv, var Caroline alenemor med fire børn, Melvins to ældre søstre, Maureen og Melissa, og hans yngre bror, Marc. Der er ingen tvivl om, at Melvin er sin mor dybt taknemmelig.

– Det lyder måske voldsomt, men jeg har ikke manglet min far, kun en faderfigur. Det fik jeg så, da min mor blev gift igen. Men min rigtigt stærke mor har kompenseret for alle de ting, min far ikke var.

LÆS OGSÅ: Rasmus Seebach jubler: Lillebror er kommet

Familien er afklaret

Også Caroline er i dag helt afklaret med sin eksmand.

– Jeg har altid haft en regel med, at jeg ikke ville tale ondt om ham, fordi han er jo deres far. Skulle han dukke op, så gør han jo det. Jeg har aldrig forhindret dem i at finde ham. Det er jo et valg, han har truffet.

Melvin med sin lillebror, Marc, som han ofte tager i byen med (Foto: Janus Nielsen)

Også Melvins storesøster Melissa Inya er godt på vej til at blive et kendt ansigt som jazz-
og soulsangerinde (Foto: Torben Christensen)

LÆS OGSÅ: CHOK: Remee testet positiv for corona

Melvin har taget en beslutning om, hvor hans far er i hans liv.

– Hvis han kom i dag og ville snakke, så ville jeg da hilse på ham. Men for mig har han frasagt sig den rolle, og en anden har overtaget den, siger Melvin.

– Jeg bruger min far rigtig meget i min komik. Der er mange, som siger: ”Hvornår får vi lov at møde din far?” Så siger jeg til dem: ”Jamen, hvis du ser ham, så sig endelig til!”

LÆS OGSÅ: GALLERI: Landsholdets skønne scoringer

Læs mere om