Simi Jan efter 'Forræder'-exit: Traumatiserende

Det var en voldsom oplevelse for journalisten at medvirke i TV 2-hittet.

Tredje gang er som bekendt lykkens gang - og i 'Forræder' var det da også først ved den tredje tur om det runde bord, at de loyale endelig fik ram på en forræder.

Det var altså Simi Jan, der måtte se sig gennemskuet af de loyale, men selvom det er spillets præmis, var det bestemt ikke nogen fed oplevelse for den 45-årige journalist.

LÆS OGSÅ: Lukas Graham skal være far igen

- Det var ikke særlig sjovt at sidde om det runde bord. Det var så vanvittigt. Faktisk ret traumatiserende, fortæller Simi til HER&NU/Realityportalen og tilføjer:

- Alle sad og jublede over, at du blev sendt ud, fordi du var forræderen, og man fik sådan en følelse af, at alle hadede en, og så blev man bare sendt hjem. Man føler, at man bliver smidt ud af en gruppe, og det var faktisk rigtig ubehageligt.

Rundt på gulvet

I dagene efter sit exit, da den udstemte forræder var hjemvendt til sin mand, Allan, og deres to sønner, niårige Adam og Daniel på seks, havde hun da også svært ved at ryste oplevelsen af sig.

- Jeg var helt ved siden af mig selv i lang tid, fordi man er så meget inde i det univers, så man er helt rundt på gulvet. Jeg synes godt nok, at det var voldsomt, hvordan tingene bare kørte rundt i mit hoved med, hvad jeg havde sagt og gjort, forklarer Simi.

LÆS OGSÅ: Dennis Knudsen: Jeg skal have en kæmpe ansigtsløftning

Selv var hun da også overrasket over, hvor meget 'Forræder'-oplevelsen fyldte. Så meget, at hun i flere uger efter optagelserne på Hvedholm Slot spurgte sig selv: ”Hvad er det dog, jeg har sagt ja til?”.

- Jeg har fysisk flyttet mig fra stedet, men min hjerne befinder sig stadig i den virkelighed. Det var noget lignende, der skete for mig, da jeg kom hjem fra Kabuls fald i 2021. Dengang kollapsede det hele simpelthen for mig, fordi min hjerne stadig var i Kabul og kaos. Så kan det godt være, at jeg sad hjemme i Danmark og solen skinnede, men min hjerne var der ikke. Det er præcis de samme mekanismer, der går i gang, selvom Kabuls fald slet ikke kan sammenlignes med et spil.

LÆS OGSÅ: Bejlerne ser tilbage på 'Bachelorette': Pinlige øjeblikke

Fik psykologhjælp

Under optagelserne kunne Simi da også mærke, hvordan følelserne sad uden på tøjet. I andet afsnit var hun med til at smide Tinus ud, men bliver rørt, fordi hun får dårlig samvittighed, da Tinus bliver ked af det.

- Det tog mig virkelig lang tid bagefter at forstå, hvordan det kunne være, at jeg blev ægte rørt. Men i virkeligheden er det, jeg føler, at jeg er den skyldige, og der sidder en uskyldig og bliver tortureret foran mig, forklarer hun og fortsætter:

- Det er det, min hjerne fortæller mig. Så jeg var tæt på at afbryde og sige: ”Stop, venner, det er ikke ham, det er mig”. Det er vildt, at jeg kan leve mig så meget ind i et spil. Jeg følte mig virkelig som et forfærdeligt menneske.

Efterfølgende fik Simi - ligesom alle de andre deltagere - en samtale med den psykolog, der er tilknyttet programmet.

LÆS OGSÅ: Alex Høgh Andersen tager stort skridt med kæresten

- Han sagde, min reaktion skyldes, at jeg er et empatisk menneske, og at det er så stor en grundfølelse i mig. Det er fordi hjernen ikke kan skelne, den tror, at det er virkelighed, fortæller hun og tilføjer:

- Jeg var helt chokeret over mig selv, og det var virkelig en læring for mig. Det var en vild oplevelse, at min hjerne simpelthen ikke kunne finde ud af at skelne mellem spillet og virkeligheden.

LÆS OGSÅ: 'Løvens hule'-stjerne sammen med Kardashian-søster

Oplevelsen har Simi bearbejdet ved at tale med de andre deltagere - de eneste, som kunne relatere. Særligt har hun fundet trøst og afklaring hos sine medforrædere Anton Hjejle og Heino Hansen.