Prins Felix fylder 16 år: Fejres privat af familien

I dag, søndag, kan Prins Felix fejre sin 16-års fødselsdag.

Af Jan Körner - 22. juli 2018 kl. 11:55

Det bliver uden kanonsalut og store, royale armbevægelser, at prins Felix i dag fylder 16 år. Dagen bliver fejret i stilhed under hjemlige forhold.
Det fortæller grevinde Alexandras privatsekretær, Helle von Wildenrath Løvgreen, til HER&NU.
LÆS OGSÅ: Prins Nikolai afslører: Her er mit drømmejob
– Grevinde Alexandra siger, at prins Felix’ fødselsdag skal fejres under private former, lyder det fra privatsekretæren.
SE BILLEDERNE: Prins Nikolai er blevet student
Nu hvor prins Nikolai er fløjet fra reden med egen lejlighed på Amalienborg og et forestående ophold på to år i Varde, har Alexandra kun en hjemmeboende søn, og om få år er det helt slut med viltre sønner hjemme i huset i Charlottenlund.
LÆS OGSÅ: Prins Nikolais kæreste flytter til Paris
LÆS OGSÅ: Prins Nikolai misser gylden fremtid som model

Starter uddannelse i lokalområdet

Alexandra kan dog glæde sig over, at hun formentlig kan holde lidt længere på Felix, end hun kunne med Nikolai, der var kostskoleelev på Herlufsholm og derfor boede på skolen, mens han gik i gymnasiet. Den vej vil Felix ikke tage.
Når han efter sommerferien begynder i gymnasiet, bliver det på Gammel Hellerup Gymnasium, der ligger i behagelig afstand fra mors kødgryder hjemme i Charlottenlund.
– Hun er glad for, at prins Felix har valgt et rigtig godt gymnasium i deres nye lokalområde, har Alexandras privatsekretær tidligere udtalt.
LÆS OGSÅ: I selskab med store stjerner: Caroline Fleming tilbage som model
Det er dog en stakket frist for Alexandra. Når gymnasiet er slut for prins Felix, må hun erkende, at der bliver langt mellem besøgene fra hendes yngste søn. Felix følger nemlig i sin storebrors fodspor:
– Jeg tror, jeg kunne tænke mig det samme. At komme i forsvaret efter gymnasiet, har Felix tidligere fortalt HER&NU.
LÆS OGSÅ: Felix og Nikolai er snart voksne: Nu må de klare sig selv
Nikolai fortalte ved samme begivenhed HER&NU, at prins Joachim havde en stor finger med i spillet, da den militære karriere blev besluttet, og derfor er det formentlig også Joachim, der har været inde over beslutningen om, at Felix skal gå militærvejen.
De kongelige har en lang tradition for at have en rolle i det danske forsvar, så prins Joachim har formentlig insisteret på, at hans sønner skal følge den slagne vej.
LÆS OGSÅ: Se billederne: Prins Joachim og Marie på hed ferie
LÆS OGSÅ: Vildt forbrug: Kongehuset fyrer 129.160 kroner af hver dag
LÆS OGSÅ: Prins Joachim tager over efter far: Løfter arven