Prins Joachim tager over efter far: Løfter arven

Efter prins Henriks død er prins Joachim for alvor kommet på banen.

Af Jan Körner - 1. juli 2018 kl. 11:55

Kongehuset er ganske langsomt gået i gang med at fordele de opgaver, som prins Henrik tidligere varetog. Og her er prins Joachim for alvor kommet på banen efter sin fars død tidligere på året. For pilen ender ofte på Dronningens yngste søn, når Henriks engagementer skal fordeles.
LÆS OGSÅ: Første sommer uden Henrik: Margrethes ensomme ferie
Først overtog prins Joachims sin fars medlemskab af Tivoli Klubben, som Henrik var mange-årigt medlem af, og tirsdag i denne uge var det Joachim, der overrakte ‘Prins Henriks Europa Nostra’-pris på Amalienborg.
Joachim er blevet protektor for Europa Nostra, der er en nonprofit-organisation, der har til formål at værne om Europas kulturarv. For Joachim må det være en stor ære at få netop den organisation, fordi den betød så meget for hans far.
LÆS OGSÅ: Vildt forbrug: Kongehuset fyrer 129.160 kroner af hver dag
Ifølge kongehuseksperten Lars Hovbakke giver det god mening, at det er prins Joachim, der tager over efter prins Henrik i relation til de officielle opgaver:
– Det gør man jo, når en fra den kongelige familie dør. Så overtager andre opgaverne. Og i forhold til prins Joachim har der jo været megen diskussion om hans rolle, efter han solgte Schackenborg, siger Lars Hovbakke.
LÆS OGSÅ: Mary om Frederik: Han er en blød far
Da Joachim solgte sit slot for at flytte til Charlottenlund nord for København var en af begrundelserne, at han havde svært ved at få landmandslivet til at passe sammen med sine opgaver for Kongehuset, og at han nu ville arbejde mere for monarkiet. Senere viste optællinger dog, at Joachim ikke var begyndt at lave mere som prins.
– Så han har brug for at markere en interesse. Det er vigtigt for ham, fortæller Lars Hovbakke, der ikke er i tvivl om, at kritikken har spillet ind.
SE BILLEDERNE: Prins Nikolai er blevet student
LÆS OGSÅ: Alexandra åbner op: Her er mine bedste minder
SE BILLEDET: Prins Nikolai er blevet forsidemodel