Ny ung mor: Jeg turde ikke fortælle om graviditeten

Da Nanna-Johanne blev gravid ved et uheld, foreslog hendes mor, at hun meldte sig til ‘De unge mødre’.

Af Jonas Sand - 4. februar 2018 kl. 18:59

Når ‘De unge mødre’ vender tilbage med en 25. sæson på tirsdag, kommer tv-seerne i løbet af sæsonen til at stifte bekendtskab med hele seks nye, unge mødre, der alle har inviteret et kamerahold indenfor og er gået med til at dele ud af livet.
I tirsdagens sæsonpremiere får seerne lov til at møde den første af de seks mødre. Her dukker 21-årige Nanna-Johanne Jensen fra Hvide Sande med børnene Julius, der fylder tre år i næste måned, og Miclas på halvandet år op på skærmen.
– Det var egentlig min mor, der opfordrede mig til at tilmelde mig. Hun har fulgt med i serien fra starten, så hun har længe sagt, at det da kunne være sjovt, hvis jeg var med. Jeg har også selv set det i de seneste år, efter jeg selv er blevet mor, så jeg tænkte, at det måske kunne være meget sjovt, efter hun havde opfordret mig, griner den unge mor.
LÆS OGSÅ: Nadia Shila afslører tigger-planer for datteren
LÆS OGSÅ: Nyskilt Silas Holst scorer ‘Paradise’-hunk
– Jeg tilmeldte mig derfor, selv om det mest var for sjov, for jeg havde aldrig troet, at jeg ville komme med. Men det gjorde jeg altså, og det er jeg indtil videre glad for. Det har i hvert fald været rigtig sjovt at filme, og vi har hygget os meget, så nu glæder jeg mig bare til, at det kommer på skærmen.
Spændingen er for Nanna-Johanne også blandet med nervøsitet.
– Jeg er lidt nervøs for folks kommentarer på de sociale medier, for jeg har fundet ud af, at de ikke altid er pæne. Så i starten vil jeg nok læse lidt med, men hvis det bliver for grimt, så tror jeg bare, at jeg stopper med at læse med. Jeg kan alligevel ikke bruge det til noget så.
LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Derfor stopper Julie og Sonny i ‘De unge mødre’
LÆS OGSÅ: CHOK: ‘Forsidefruer’-stjerne er blevet skilt

Artiklen fortsætter under videoen, hvor du kan møde Nanna-Johanne.


LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Fortsætter Nadia Shila i ‘De unge mødre’?
LÆS OGSÅ: Deltager tvunget til ‘De unge mødre’-exit: Jeg har næsten lyst til at græde
Indremissionsk opdragelse
I ‘De unge mødre’ fortæller Nanna-Johanne, at en del af hendes familie er fra Indre Mission, og derfor var de langt fra lykkelige, da hun blev gravid.
– Min mors side af familien er indremissionsk, og sådan noget som sex før ægteskabet er ikke noget, man er glade for. Så det gav da lidt problemer, da jeg blev gravid. Men min mor gjorde præcis det samme, da hun var ung, hvor hun også blev gravid, før hun blev gift. De endte dog med at gifte sig og har været gift lige siden, og det er jo lidt anderledes med mig, siger den unge mor.
Nanna-Johanne har nemlig to børn med to forskellige fædre – ingen af dem er hun kærester med længere, selv om de har et godt samarbejde som forældre. Og det er noget, der i starten blev set skævt til i familien.
LÆS OGSÅ: Geggo og Cengiz: Derfor holder ‘Familien fra Bryggen’ pause
SE BILLEDET: ‘Årgang 0’-Mathilde har fået ny kæreste
– Der er ingen i familien, der er skilt, så det med et have to børn med to fædre var ikke så populært. Det var heldigvis ikke mig, der skulle fortælle det til familien, da jeg blev gravid første gang. Det turde jeg ikke. Det slyngede min mor ud til en familiefrokost, og så blev der da lidt stille, indtil min moster sagde, at det skulle jeg da nok klare, husker Nanna-Johanne tilbage med et grin.
– Da jeg blev gravid anden gang, var jeg der slet ikke, da det blev fortalt, og i lang tid var der en meget mærkelig stemning omkring det. Det var ikke rigtig noget, man kunne tale om, siger hun og fortæller, at selv om familien lige skulle vænne sig til tanken, så har hendes mor været en stor støtte for hende, siden hun blev gravid.
LÆS OGSÅ: Geggo: Cengiz har ødelagt mit og Linses forhold
 LÆS OGSÅ: AFSLØRING: Nadia Shila smidt ud af mødregruppe
Skår i glæden
Nanna-Johanne kunne især mærke, at der blev set skævt til hende i det lille lokalsamfund, da hun blev gravid for anden gang, og i familien var det ikke noget, der blev talt det store om. Derfor manglede hun folk omkring sig, hun kunne dele glæden med.
– Selv om det ikke var meningen, så var jeg glad for, at jeg var blevet gravid, og anden gang vidste jeg jo lidt mere om det hele, så det var mere spændende end første gang. Men der var ingen glæde omkring mig, og det gjorde mig da lidt ked af det, siger Nanna-Johanne og fortæller, at det i dag er anderledes.
– Det har heldigvis ændret sig, og vi er alle glade i dag. Min mors familie har da været kritiske, men de har taget godt imod mine børn og elsker dem jo højt, og de er blevet en del af familien. Så alt er godt, siger den kommende ‘De unge mødre’-deltager.
Nanna-Johanne læser til daglig HF på fjernstudie, og bagefter vil hun gerne være enten pædagog eller sygeplejerske – alt efter hvad karaktererne rækker til. Hun beskriver sig selv om en forælder, der ikke råber af sine børn, men hvis de går over grænsen, så får de det også at vide.
Du kan se meget mere til Nanna-Johanne i sæsonpremieren af ‘De unge mødre’, der kommer tirsdag den 6. februar klokken 20:00 på Kanal 4.
LÆS OGSÅ: HOT NEWS: Nu kan du igen følge ‘De unge mødre’-Malene
LÆS OGSÅ: Natascha Linea har fået svar på ADHD-test