Laura og Isse fra 'Sommerdrømme': Vi var ved at give op

Laura og Isse meldte sig til boligprogrammet ‘Sommerdrømme’ uden nogen håndværksmæssige erfaringer overhovedet, hvilket fik dem til at miste modet i begyndelsen.

Af Rikke Lynge - 13. maj 2020 kl. 20:55

Laura og Isse er lige nu med i kampen om at vinde et sommerhus i TV 2’s nye boligprogram ‘Sommerdrømme’. Parret havde tilmeldt sig konkurrencen uden nogen form for håndværksmæssig erfaring og uvidende om, hvad der ventede dem seks uger i Hvide Sande.
– Vi har virkelig meget gå-på-mod, men vi fandt først ud af, hvad det rent faktisk krævede, da vi stod derover og gik i gang. Jeg ved ikke, om vi var lidt naive inden. Vi tænkte bare, at det kan alle. Det kom virkelig bag på os, hvad det krævede, fortæller 26-årige Laura, der stadig husker mødet med værktøjskassen.
LÆS OGSÅ: ‘Sommerdrømme’-par efter tildeling af sommerhus: Havde håbet på panoramaudsigt
– Jeg kan huske, at jeg blev virkelig nervøs, da vi kommer derover og ser den store kasse med værktøj, og ingen af os ved, hvad det er, og hvordan man bruger det.
Det første rum, som parret skulle bygge og indrette, var soveværelset, og det blev den første store prøvelse for parret.
LÆS OGSÅ: ‘Nybygger’-par venter deres andet barn: Gør ikke samme fejl igen
– Da vi havde lavet soveværelset, der havde vi en fridag, hvor vi snakkede om, at det her kan vi ikke. Både fordi vi var udfordret med det håndværksmæssige, men også fordi vi var så trætte. Der var et stort tidspres, forklarer 25-årige Isse og fortsætter:
– Vi brugte det første halve døgn på at tale om, hvorvidt vi skulle melde os ud. Men vi blev enige om at prøve med terrassen og se, om det ville gå. Og vi kunne jo ikke tabe noget på det. Vi fik lov at istandsætte og lave de fejl, vi nu ville lave, uden at skulle pumpe ud økonomisk. Vi kunne vinde et sommerhus, og vi kunne lære noget, så lige meget hvad, så kunne vi kun vinde på det.
LÆS OGSÅ: BABY NEWS: ‘Sommerdrømme’-baby på vej
Parret blev enige om at fortsætte kampen og give den næste udfordring, som var terrassen, en chance.
–  Terrassen gik meget bedre end soveværelset, så vi fik blod på tanden igen. Og efter terrassen tænkte vi ikke over det mere, der blev alt ligesom bare ens hverdag og en rutine, fortæller Laura og Isse supplerer.
– Det der gjorde første uge hektisk var, at der var så mange nye ting og så mange nye indtryk. Og når man så ikke har nogen håndværksmæssig erfaring, så bliver man virkelig presset.
LÆS OGSÅ: ‘Først til verden ende’-deltager med psykisk lidelse: Nu medicinen lagt på hylden

Har fået meget med i bagagen

Parret er enige om, at de er glade for at have været med, og for dem har det været en stor læreproces, som ikke kun har givet dem håndværksmæssige færdigheder, men også læring på det personlige plan.
– Inden vi startede, der havde vi en forestilling om, hvordan vi var hver især. Og gennem hele castingforløbet sagde vi, at jeg er den mere negative, der mister modet, og Isse er den positive og optimistiske, men det viste sig også bare, at der var mange situationer, hvor det var omvendt. Der komplementerede vi hinanden rigtig godt, for vi var aldrig nede i et sort hul på samme tid. Vi fik altid hivet hinanden op og motiveret hinanden, fortæller Laura og tilføjer.
– Det var første gang, at vi var sammen i så lang tid uden stop, og vi klarede det bare så godt, vi blev næsten ikke uvenner – kun lidt, griner hun.
LÆS OGSÅ: Mygind & Co vender tilbage: Ny sæson af ‘Sommerdahl’
Laura og Isse har været kærester i to år, og de er enige om, at deres forhold er blevet stærkere af at have været med i ‘Sommerdrømme’.
– Inden vi tog til Hvide Sande, og hvis mig og Isse var uvenner, så kunne jeg godt gå og være småsur i ret lang tid efter, og det var der bare ikke tid til i Hvide Sande, og det er så dumt at gå og bruge tid på at være småsur. Så der lærte vi at være uvenner og så grine af det med det samme igen, og det har jeg virkelig taget med hjem. Jeg har lært at sige pyt, fortæller Laura, og man kan se på Isse, at han nyder godt af Lauras nye indstilling.
– Det er dejligt, udbryder han med et smil.
I aftenens afsnit af ‘Sommerdrømme’ vinder Laura og Isse for anden gang, og de får overbevist dommerne, de andre deltagere og ikke mindst dem selv om, at de sagtens kan være med på lige fod med alle andre, selvom de kom uden nogen erfaring.
LÆS OGSÅ: Opholdsforbud på Linses faste rute: Kun én ting er nederen for os hundeejere