'Nybygger'-par venter deres andet barn: Gør ikke samme fejl igen

Lise og Michael fik i 2017 sønnen Villy, men der var ikke tid til at være på barsel, det vil parret lave om på nu, hvor de venter deres andet barn.

Af Rikke Lynge - 28. april 2020 kl. 11:22

‘Nybygger’-parret Lise og Michael har sønnen Villy, men omstændighederne i 2017, hvor Lise sidst skulle have været på barsel, gjorde, at Lise måtte arbejde med et lille spædbarn på armen. Nu er Lise gravid igen og skal på barsel om to måneder, og hun har lært sin lektie fra sidste gang.
– I 2017 var jeg sidst på barsel, og det var en god blanding af fantastisk og stressende. For jeg var faktisk ikke rigtigt på barsel. Da vi selv skulle finansere barslen som en “konsekvens” af, at vi vandt Nybyggerhuset og derved tjente for meget det år, måtte jeg hjælpe ret meget til i vores lille nyopstartede virksomhed. Dertil var der enormt meget sygdom, som i måske husker, skriver Lise på parrets blog.
LÆS OGSÅ: ‘Nybygger’-Lise taler ud: Så hård var den første tid med sønnen
Resultatet heraf blev en meget presset mor, der også tabte sig rigtig meget.
– Det troede jeg sagtens, jeg kunne klare. Med baby på armen kunne man jo snildt lave artikler, DIY’s, tage til forskellige møder rundt omkring og endda lave et helt tv-program, skriver Lise fortsat og afslører, hvad der skal være anderledes med barn nr. 2.
– Jeg vil ikke arbejde i min barsel denne gang. Efter mange snakke med Michael er vi nået frem til, at vi skal finde en løsning, der giver mig ro til at gå hjemme. Og en løsning, der klæder Michael på til at overtage alt arbejdet i firmaet. Det betyder selvfølgelig, at vi kommer til at skrue ned for nogle indtægtskilder, da Michael også skal arbejde uden stress.
LÆS OGSÅ: Lene Beier hjælper ensomme, mens hun optager ‘Landmand søger kærlighed’

Overvejer at lukke Instagram helt

For ikke at falde i samme mønster som ved første barsel har parret talt om, hvad de skal gøre med deres blog og Instagram.
– Hvis jeg sender indhold ud på blog og Instagram, kommer det til at være ren hobby. Jeg laver personligt ikke samarbejde i min barsel. Om der kommer lidt updates og hyggelige barsels-momenter, det kan godt være. Men jeg har faktisk overvejet, at jeg ville lukke Instagram helt ned for en stund, hvis det alligevel fylder for meget og tager min opmærksomhed og tid. Jeg vil vildt gerne have ro, tid og mulighed for bare at nyde familielivet, skriver Lise og har overvejet en drastisk metode for at overholde det.
LÆS OGSÅ: ‘Sommerdrømme’-deltager afslører stor hemmelighed: Var gravid under optagelserne
– En af de lidt vildere tiltag, vi har haft oppe at vende, er, at jeg skal sælge min iPhone og få mig en af de der mega smarte telefoner, der ikke har sociale medier.
Ifølge Lise kan det dog godt være, at Michael vil lægge noget ud i ny og næ.
– Men det skal komme fra ham selv – og han skal køre det hele. Det bliver en udfordring for ham, og hvis han hellere vil satse på møbel-delen, så er det helt fair.
LÆS OGSÅ: IKKE SET I ‘SOMMERDRØMME’: Produktionsholdet måtte træde til
Lise er ikke bange for, om parret mister følger ved at lukke ned et år på profilen.
– Jeg håber og tror på, at I er så trofaste, at i selvfølgelig følger med, selvom der måske kommer længere mellem indhold – eller slet ikke kommer noget. Så det skal helt sikkert nok gå. Og hvem ved, måske kan jeg slet ikke undvære den hobbymæssige del af det, skriver Lise afslutningsvist på bloggen.
LÆS OGSÅ: Mascha Vangs coronakur: Så meget har jeg tabt mig

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Ny baby = mere indhold, mere arbejde og mere reklame??? Nej, for jeg skal på barsel! For første gang. Selvom jeg har et barn i forvejen. Villys første år var et stort virvar: 7-8 indlæggelser for Villy og jeg, et intenst tv-program blev lavet og både Michael og jeg stressede for skiftevis have Villy og knokle for at udfolde os kreativt og tjene penge i sjove spændende projekter. Denne gang skal det være helt anderledes. Og det kommer helt sikkert til at have en betydning herinde: du kan læse vores barselsplaner på bloggen i mit nyeste skriv ???? PS KALDER ANDRE SELVSTÆDNIGE: Hvordan har i holdt barsel? Og har i gode erfaringer at dele? Kan I godt både barsle og arbejde uden store omkostninger? For mig fungerede det i hvertfald ikke dengang. Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET

Et opslag delt af Lise Vandborg – Nybyggerne (@lisevandborg) den