Prinsesse Marie spredte glæde: Mindedes prins Henrik

Under Copenhagen Cooking Festival sendte prinsesse Marie en kærlig tanke til sin afdøde svigerfar prins Henrik.

Der duftede himmelsk, da Copenhagen Cooking Festival sidst fredag kunne fejre 20-års jubilæum på Flæsketorvet i København. 

Med til at dele alle de fremmødtes store madglæde var prinsesse Marie, og hun brugte lejligheden til at sende en kærlig tanke til sin afdøde svigerfar prins Henrik.

– Som min svigerfar, prins Henrik, sagde engang: ”Gode madvarer er en af de største glæder, man kan få,” lød det fra prinsessen. 

Budskabet er hun meget enig i, og hun har ved flere lejligheder fortalt, at hun elsker at give sin glæde ved mad videre til sine børn, grev Henrik og grevinde Athena, der også får lov at være med i køkkenet.

– Det er vigtigt at lære vores børn de gode vaner og respekt for mad, så de kan blive ambassadører for en bæredygtig fremtid. Vi skal vise dem vejen i køkkenet og lære dem de gode retter uden madspild, lød det fra Marie på talerstolen.

LÆS OGSÅ: Stor overraskelse: Kendte flere af kvinderne i forvejen

Prinsessen er ikke blot en stor madentusiast – blandt hendes mærkesager er madspild. En vigtig sag, som hun også slog et slag for, da hun åbnede festivalen.

– En af de største udfordringer, vi står over for, er madspild. Det er ingen hemmelighed, at jeg er særligt engageret i kampen mod madspild. Hvert år går store mængder mad til spilde, hvilket både er en økonomisk, etisk og miljømæssig udfordring. Ved at reducere madspild og fremme bæredygtighed kan vi tage et vigtigt skridt mod en bedre fremtid.

LÆS OGSÅ: Efter chokbryllup: Sådan mødte Michéle Bellaiche sin mand

Da Marie havde holdt festivalens åbningstale, begav hun sig ud for at besøge en række af de opsatte madstationer. Her var hun først med til at skære en stor lagkage, som kokkelandsholdet i dagens anledning havde kreeret, ligesom hun også besøgte Arlas pizzaworkshop, hvor hun velvilligt gav en hånd med.

LÆS OGSÅ: Bitter strid fortsætter: Skal forhandle ægtefællebidrag

Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad og er en redigeret udgave. Tegn et abonnement via linket HER.

Se billeder herunder...

Der var fuld koncentration, da prinsessen gik i gang med at lave sin egen pizza med lidt hjælp fra sin lille sidemakker.
Som protektor for madfestivallen, deltager HKH Prinsesse Marie i fejringen af Copenhagen Cookings 20 års jubilæum.
Marie er protektor for Copenhagen Cooking Festival og har flere gange i årenes løb åbnet den velsmagende begivenhed. Prinsessen gjorde sig umage med at skære det første stykke af den store lagkage.
På festivalpladsen kunne man deltage i forskellige madlavningsworkshops, smage på innovative retter og møde nogle af de mest talentfulde producenter og madhåndværkere fra ind- og udland. Prinsesse Marie indviede tradition tro officielt festivalen ved at klippe en snor over.
Prinsessen blev taget flot imod af den yndige blomsterpige, otteårige Oline, samt af festivalchef Katja Seerup Clausen og Pelle Øby Andersen, der er direktør for Food Organisation of Denmark.