May Simón Lifschitz i rollen som Anastacia i 'Orkestret'.

Afsløring! 'Orkestret'-stjerne med i 'Vild med dans'

May Simón Lifschitz, der spiller Anastacia i DR-serien, er blandt årets nydansere.

Når 'Vild med dans' om et par uger vender tilbage, så er modellen og skuespilleren May Simón Lifschitz blandt deltagerne.

Det erfarer HER&NU.

LÆS OGSÅ: Stor dag på slottet: Nu skal prinsesse Mafalda døbes

29-årige May Simón Lifschitz er født i Argentina med en dansk mor og en argentinsk far, og vokset op i Vejle.

Artiklen fortsætter under videoen

Som skuespiller har hun især markeret sig i rolle som cellisten Anastacia i den populære DR-serie 'Orkestret'.

I et interview med ALT for damerne har May fortalt hvordan hun som teenager påbegyndte transformationen fra mand til kvinde.

LÆS OGSÅ: Her har du set 'Paradise'-Daniel før

Det skete med opbakning fra en veninde, hun mødte på en modelopgave.

- Da jeg var 16 år, startede jeg på såkaldte stophormoner, som afbryder puberteten. Jeg var på det tidspunkt startet som model og bar både herre- og damekollektioner. I forbindelse med min første kampagne mødte jeg min veninde Honey Dijon, som var DJ i New York. Hun er selv transkønnet og sagde til mig, at jeg burde starte på stophormonerne. Hun så det tydeligt i mig, før jeg selv helt havde opfanget det, sagde hun til bladet.

LÆS OGSÅ: 'Patricia slår fast: Han er ikke faren

I ALT for damerne udtrykte hun også håb om at hendes arbejde som offentlig person kan hjælpe med at nedbryde barrikader og fordomme om transkønnede.

May Simón Lifschitz.

- Jeg tror, at transkønnede og queer-personer helt generelt repræsenterer en revolution, der åbner op for et helt nyt mulighedsrum for, hvem du kan være. Det, tror jeg, er helt vildt provokerende for mange, fordi de føler sig truet på deres måde at være menneske på. Men bare fordi der kommer flere måder at være menneske på, betyder det ikke, at vi kommer og fratager andre deres måde at være på. Det, synes jeg, er en kæmpe misforståelse. De fleste af os er jo helt almindelige mennesker, som bare gerne vil have lov til at være her.

SE BILLEDERNE: Sussi er skal giftes

Sidste år sagde Lifschitz til Børsen, at hun to gange har sagt nej til 'Vild med dans', da hun følte, at hun kun blev spurgt på grund af hendes kønsidentitet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra May Simón Lifschitz.

TV 2 vil først fredag morgen bekræfte, hvem der er årets 10 deltagere i 'Vild med dans'.

HER&NU har dog allerede afsløret at 24-årige Rachel Ellebye fra 'Årgang 0', realitystjernen Philip May, 35, og entertaineren Dot Wessman, 66, medvirker i 'Vild med dans'.

Derudover har Se og Hør tidligere på sommeren skrevet at tv-værten Rasmus Staghøj, 39, også medvirker.