Prinsesse Benediktes store engagement: - Det kommer til at se bedre og bedre ud

Efter dronning Ingrids død i 2000 blev aktiviteterne i køkkenhaven på Graasten Slot kraftigt neddroslet. Men det har prinsesse Benedikte og dronning Margrethe fået lavet om på.

Det var en sommerfrisk og veloplagt prinsesse Benedikte, som gjorde en flot entré i Den Kongelige Køkkenhave på Graasten Slot til den årlige legatoverrækkelse fra I. P. Nielsens Fond. 

Prinsesse Benedikte nød sensommeren i Graasten sammen med sin søster dronning Margrethe. 

– Det er vidunderligt som altid. De seneste par dage har jo været helt vidunderlige. Vi nyder jo også at kunne spise nogle måltider udendørs. Det er noget af det, sommeren kan. Man har jo lyst til om vinteren at tænke tilbage på det, når det er surt og koldt og blæsende, fortalte prinsesse Benedikte, 80, til HER&NU i køkkenhaven. 

– Jeg har været rundt i haven, og køkkenet ovre hos os får jo grøntsager og frugt herfra. Jeg tror ikke, der bliver købt mange grøntsager udefra, fortalte prinsesse Benedikte. 

LÆS OGSÅ: Dronning Margrethes ensomme ferie: Alene på slottet

Prinsessen var til lejligheden iført en elegant blomstret nederdel, som flot matchede haven. 

Det var i sin tid dronning Ingrids grønne fingre og store engagement, der stod bag anlæggelsen af køkkenhaven, men efter dronning Ingrids død i 2000 blev aktiviteterne i køkkenhaven kraftigt neddroslet. Efter fem års arbejde står Den Kongelige Køkkenhave igen i sin fulde pragt, og sammen dronning Margrethe indviede prinsesse Benedikte Den Kongelige Køkkenhave i sommeren 2020. 

– At vi kan holde det (legatoverrækkelsen, red.) her i Paradehuset, det er jo dobbelt morsomt, for jeg har været med til at få hele køkkenhaven op at stå. Både dronning Margrethe og jeg er meget tilfredse med resultatet. Når man har med planter og den slags at gøre, så ved man, at det ikke sker på et år. Nu er det godt og vel fire år siden, og det kommer til at se bedre og bedre ud. Så det er en glæde, også for alle de besøgende, at se, hvor smukt det ser ud, sagde prinsesse Benedikte i sin tale. 

LÆS OGSÅ: Joachim og Maries vilde aften: Festede med Medina

Prinsesse Benedikte sad selv bag rattet i golfvognen som chauffør for sin nye hofdame, kammerherreinde grevinde Mette Louise Ahlefeldt-Laurvig, på turen fra slottet til køkkenhaven.

Der blev uddelt i alt 265.943 kr. fra I. P. Nielsens Fond til 16 sønderjyske foreninger, som har til formål at fremme børn og unges trivsel.

LÆS OGSÅ: Kongeparrets første sommertogt: Frokost med Lyngvild

Denne artikel er første gang bragt i denne uges udgave af HER&NU-bladet. Tegn et abonnement via linket HER.

Se flere billeder herunder...

– Det er altid en glæde, nu for 17. gang, at uddele legater til sønderjyske foreninger. Et godt tegn på, at der er godt gang i hele det sønderjyske foreningsliv. Sønderjylland stod min mors hjerte meget nær, og det har absolut smittet af på mig.
Formand for I. P. Nielsens Fond, Anna Margrethe Ikast, hjalp den lidt generte fire et halvtårige ridepige Ella Dyrgaard Karkov fra Gråsten Rideklub med at overrække blomster til prinsessen.
En af de glade legatmodtagere var spejderleder Ib Kunz Mathiesen, som på vegne af spejdergruppen Gram Hvaler modtog 15.750 kr til nye kanoer.
De smukke blomsterdekorationer i Paradehuset var naturligvis lavet af gartnerne i Den Kongelige Køkkenhave med blomster plukket samme morgen.