Märtha Louises brudekjole var designet af den norske designer Tina Steffenakk Hermansen, og tiaraen fik prinsessen af sin farfar, kong Olav, på sin 18 års fødselsdag.

Engleviskeren og shamanen: Märtha Louise fik sin Durek Verrett

Lørdag løb prinsesse Märtha Louises bryllup med den kontroversielle shaman af stablen i Norge.

Hvis nordmændene havde sat kaffe over til en dag foran tv’et, da det norske kongepars ældste barn, prinsesse Märtha Louise, 52, annoncerede, at hendes bryllup med den selverklærede shaman, amerikanske Durek Verrett, 49, skulle holdes i Norge, så blev de skuffede.

Det kontroversielle brudepar lavede nemlig en kæmpe forretning ud af deres bryllup og havde solgt tv-rettighederne til Netflix, som laver en dokumentar om dem, mens billederne fra selve vielsen var solgt til Hello! Magazine.

LÆS OGSÅ: Blåt blod og grønne fingre: Kongen tog fat

Artiklen fortsætter under videoen.

Heldigvis krævede brudens forældre, kong Harald og dronning Sonja, at der med deres deltagelse blev taget et officielt bryllupsfoto, som blev lagt ud på kongehuset hjemmeside. 

Og heldigvis var vejret skønt, da bryllupsgæsterne og brudeparret forlod vielsen i lørdags i den smukke vestnorske fjordby Geiranger, så både nordmændene og resten af verden kunne få et blik af de nygifte og følget.

Bryllupsfejringen blev holdt over tre dage med blandt andet en salsafest i dagene op til, så de 350 gæster fra hele verden kunne lære hinanden at kende før selve bryllupsfesten. Det norske kongeskib lå i fjorden, og kongeparret og kronprinsparret med deres børn boede der under fejringen.

Det danske kongehus deltog ikke i brylluppet, det gjorde til gengæld det svenske med både kronprinsparret Victoria og Daniel og prinseparret Carl Philip og Sofia.

LÆS OGSÅ: Prinsesse Marie spredte glæde: Mindedes prins Henrik

Selvom Märtha Louise stadig har sin prinsessetitel og er en del af den norske kongelige familie, så har hun ikke arveret til tronen, og hun tituleres ikke Hendes Kongelige Højhed. 

Det ophørte, da hun i 2002 oprettede sin engleskole, hvor hun trådte ud af kongehuset og frasagde hun sine kongelige pligter og apanage. Hendes tre døtre Maud, Emma og Lea har ikke prinsessetitler. 

Omgivet af sin nærmeste familie havde prinsesse Märtha Louise på sin højre side mor dronning Sonja, kong Harald og kongens søster prinsesse Astrid, mens brudekjolens 3,5 m lange slæb lå i forgrunden.
Romantikken blomstrede hos det forelskede par, som fik deres drømmebryllup i de smukkeste omgivelser.
Märtha Louise havde skiftet sin store forlovelsesring med en grøn smaragd og diamanter ud med en helt traditionel gylden vielsesring. Durek havde fået parrets monogram broderet på sit jakkeærme.
Det svenske kronprinspar, kronprinsesse Victoria, 47, og prins Daniel, 50. Victoria strålede i en smuk orange kjole fra den svenske designer Christer Lindarv.