Til minde om Jens Werner: Levede livet fuldt ud

Anettes kærlighed gjorde det muligt for Jens Werner at være tro mod sig selv og ikke længere spille en rolle.

Jens Werner begyndte at danse som fire-årig, og i sin imponerende karriere som professionel opnåede han at blive den mest vindende danser i Danmarkshistorien med flere mesterskaber i både ind- og udland.

LÆS OGSÅ: Medie: Han skal være med i 'Vild med dans'

– Når jeg ikke følte, at det var i folkeskolen eller gymnasiet, at jeg kunne shine med min faglighed, så var der i min verden kun ét sted, hvor jeg kunne shine. Det var på dansegulvet, fortalte han til Camilla Lindemann i erindringsbogen 'Dansen blev min redning'. Men det var ikke kun dansen, der reddede ham. Det gjorde hustruen, Anette, også.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Matt Damons romantiske aften i København

Sammen med Charlotte Jørgensen vandt han i 1994 verdensmesterskabet i standarddans

Ubetinget kærlighed

Anettes kærlighed gjorde det muligt for ham at være tro mod sig selv og ikke længere spille en rolle.

– Det er helt klart Anettes skyld, at jeg hviler så godt i mig selv i dag. Da jeg mødte hende for 22 år siden, følte jeg den ubetingede kærlighed fra hende, og det ændrede noget i mig. Jeg har før været i parforhold, hvor jeg følte, at jeg skulle være på en bestemt måde, klæde mig bestemt eller sige noget særligt. Men sådan var det ikke sammen med Anette, fortalte han i 2022 i et interview med ALT for damerne.

Anette gav ham også modet til at stå imod kritikken, der nogle gange væltede ned over ham i 'Vild med dans'.

– De første par sæsoner medførte en hel del usikkerhed i forhold til min selvtillid og mit selvværd. Især når der kom kommentarer på diverse medier fra nogle mennesker, som ikke kunne forstå, at man rent faktisk kunne blive ked af, hvordan de skrev. Der kunne jeg godt blive lidt i tvivl, om jeg måtte være den, som jeg er. Men det var cirka på samme tidspunkt, at mit ægteskab gav mig den ubetingede kærlighed, hvor jeg fandt tro, ro og hvile i mig selv, så jeg ikke længere tænkte over de kritiske røster.

LÆS OGSÅ: Frustreret Lene Beier: Fortryder timing af millionkøb

Levede livet

Trods de dystre udsigter fra lægerne udtrykte Jens ved sin afsked fra 'Vild med dans' i november et håb om at blive rask.

– Jeg har det rigtig godt, jeg er i en god periode, og jeg er i rigtig gode hænder. Med det mindset, jeg har, og med den kærlighed, jeg har fra min familie, så tror jeg på noget godt i fremtiden, sagde han til HER&NU og takkede for den massive støtte, han havde modtaget, efter han stod frem og fortalte om sin sygdom.

LÆS OGSÅ: 'Fede forhold'-Martina udsat for grov mobning: - Jeg endte i misbrug

– Den venlighed, som jeg har mærket fra mange mennesker, der kan jeg bruge ordet, at det er meget rørende. Det er en måde, jeg ikke har prøvet før, og det er en kæmpe hjælp. Det giver mig lyst til at leve livet til maksimum hver eneste dag.

Ifølge Jens Werners familie vil danseskolen blive videreført i hans danseånd med passion og glæde. Jens Werner efterlader sig hustruen Anette og deres børn, Isabella og Nikolai.

LÆS OGSÅ: Efter sygemelding: Lisbet Dahl hjerteopereret

Efter den internationale dansekarriere, hvor han i en årrække boede i London, var Jens Werner i en periode chauffør i kongehuset. Han underviste også prins Joachim i brudevals forud for bryllupper med både grevinde Alexandra og prinsesse Marie.