Morten Messerschmidt står klar med livretten: Vild med Dot

Aftensmåltidet er et vigtigt samlingspunkt for Dot og Morten, hvor de lige vender dagen og tjekker op på, hvad de hver især skal dagen efter.

Der dufter skønt af farserede peberfrugter i hjemmet i Charlottenlund, en aften hvor bakkesangerinden Dot Wessmann kommer hjem fra en lang dag med hård ”Vild med dans”-træning. Det er hendes mand, Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, som har smidt den blå blazer og er trukket i kokkejakken. Og ikke kun fordi, at HER&NU kigger forbi.

– Jeg laver mad til Dot, så tit jeg kan. Det er mig, der står for maden generelt herhjemme. Jeg elsker at ringe til Dot på vejen hjem og spørge hende, hvad hun har lyst til at spise i aften, tage forbi et supermarked og handle. Og hvis jeg er ude i landet til møder, så plejer jeg at lave mad til hende dagen før, så hun har mad i køleskabet, fortæller Morten, 43,

LÆS OGSÅ: Efter kritik: Prinsesse Benedikte stopper som protektor

Da HER&NU besøgte parret, stod menuen på farserede peberfrugter. - Jeg kommer estragon i farsen og salvie i blomkålspuréen og henter det i vores egen krydderurtehave

Morten er kendt for både at være en feinschmecker og frankofil, men hverdagsmaden i hjemmet er som hos de fleste danskere.

– Vi spiser meget varieret, og det er ikke haute cuisine hver aften. Vi spiser faktisk meget dansk. Jeg synes, det er sjovere at lave mere raffineret mad i weekenderne, når vi har middagsselskaber, og gæsterne gider være med til at lave mad. I hverdagen bliver det nemt en flæskesteg eller fisk. Det er sjældent, at vi ikke har en form for kød på bordet. Og så er det spændende med vinen til. Det er sjældent, at vi spiser et aftensmåltid uden at drikke et glas vin til.

Aftensmåltidet er et vigtigt samlingspunkt for Dot og Morten, hvor de lige vender dagen og tjekker op på, hvad de hver især skal dagen efter, og hvem der lufter hunden Hugo.

LÆS OGSÅ: Tobias Hamann om at være nybagt far: Vi har været lidt pressede

Artiklen fortsætter under billederne...

– Jeg synes, det er sjovt at stå i køkkenet, selvom jeg ikke har nogen forudsætninger for det. Jeg hygger mig med det.
– Vi har aldrig fjernsynet tændt, når vi spiser, og vi dækker altid et flot bord, som passer til den lækre mad, som Morten laver, selv på en flad mandag, fortæller Dot.
- Når først Hugo sidder hos mig, så kan vi sidde længe alle tre og hyggesnakke over maden. Det er kvalitetstid sammen.
Morten har foræret Dot en smuk gylden firkløver, som hun bærer i håret hver dag for at bringe lykke.

Farseret fødselsdag

I dag står den som nævnt på farserede peberfrugter, og det er noget, der falder i Dots smag.

LÆS OGSÅ: "Gift ved første blik" søger deltagere

– Min mor lavede dem, fra jeg var helt lille, og så blev det min yndlingsret. Hvert eneste år på min fødselsdag vidste gæsterne altid, hvad vi skulle have at spise. Og jeg kan altid bedst lide de røde, afslører Dot, 66, som desværre måtte forlade”Vild med dans” i fredags som den første.

– Når jeg trak i en kjole i ”Vild med dans”, så nød jeg, at den er syet på en badedragt, så den er nem at få af og på og er meget behagelig, for kjolerne i Bakkens Hvile er syet med stivere og hægter, siger Dot grinende.

LÆS OGSÅ: Vidste du det? Puk Elgaard gift med tv-vært

Hun elskede at danse med sin professionelle dansepartner, Nikolaj Lund.

– Jeg trak på meget af min erfaring fra Bakkens Hvile, som i sidste uge, hvor vi dansede paso doble. Nikolaj sagde, at jeg er god til at være dramatisk og kalder mig ”Drama Dot”. Og uanset at vi røg ud som de første, så er Nikolaj og jeg enige om, at vi har gjort vores bedste, fortæller Dot.

– Herhjemme var Morten en kæmpe støtte og sørgrede for, at alt fungerede omkring mig, så jeg kunne koncentrere mig om træningen og fredag aften på dansegulvet. Jeg er taknemmelig for, at han skubbede på og flyttede min grænse, så jeg sagde ja til at være med. Det har været en kæmpe fornøjelse.

LÆS OGSÅ: Adam Price overvåget: Katherine Diez krænker mit privatliv

Artiklen er første gang bragt i denne uges HER&NU-blad og er en redigeret udgave. Du kan tegne et abonnement ved at klikke HER.

Når Dot sætter Stevie Wonders "Signed, Sealed, Delivered, I'm Yours" på, så er Morten også vild med dans. – Vi er først på dansegulvet til en fest, men vi danser kun med hinanden, Morten gider ikke danse med andre end mig.