Frederik og Mortens kamp: Tvunget til DNA-test

Frederik og Morten er endnu ikke registreret som forældre til tvillingerne, det er derimod Nanna og hendes mand.

Frederik Haun og Morten Kjeldgaard kunne den 30. september køre hjem fra fødestuen med to velskabte piger og med titlen som forældre. Eller faktisk er titlen rent juridisk ikke deres endnu, og vejen dertil er tung og omfattende. Det afslører Frederik i en story på Instagram. 

LÆS OGSÅ: Frederik Haun troede, det skulle være kærlighed ved første blik: Jeg havde lyst til at flygte

- Jeg har lige fået udskrevet papirer, som vi skal sende til Familieretshuset. Lige nu er Nanna registreret som pigernes mor og hendes mand som far. Det er ret gak, men sådan er systemet skruet sammen. Derfor skal Morten og jeg have foretaget en DNA-test, så vi kan finde ud af, hvem der er biologisk far til hvem. Herefter går der 4-6 uger, før vi får svar.

LÆS OGSÅ: Peter og Nynne forklarer: Derfor er vi ikke kærester

Ifølge Frederik så han helst, at de ikke skulle tvinges til at kende pigernes biologiske identitet. 

- Alt den her snak om ikke biologiske barn driver mig også til vanvid. For det har INGEN betydning for os. Det er vores piger uanset dna, skriver Frederik og forklarer den videre procedure. 

- Herefter skal vi stedbarnsadoptere vores ikke-biologiske barn. Nanna kan tidligst fraskrive sig sit juridiske moderskab tre måneder efter fødslen. Vi fatter ikke, at det skal være sådan i 2024 i Danmark for to mænd, der ønsker at stifte familie. Det er virkelig en bøvlet omgang. Det er præcis derfor, vi har delt hele processen og fortsat vil blive ved med det, så der kan komme fokus på denne ulighed i vores samfund, siger Frederik om parrets kamp for ligestilling.