Mathias Hjort efter stor fejl: Det er helt fair

Mathias Hjort har fået frataget sin nominering til Simba Prisen efter en video på TikTok.

Realitydeltageren Mathias Hjort var ellers stolt nomineret i kategorien "Årets Twitch-streamer" til Simba Prisen 2024, men kort efter offentliggørelsen blev Mathias fjernet på listen over nominerede igen. 

LÆS OGSÅ: 'Årgang 0'-stjerne knust over dødsulykke

Simba Prisen er et stort awardshow for content creaters, og Mathias var også nomineret i sammen kategori i 2023, men vandt ikke.  

Mathias blev fjernet fra nomineringen i år, da han på TikTok havde delt en video, hvori der indgik euforiserende stoffer. 

På live tv i 'Go' Morgen Danmark' taler Mathias i dag ud om episoden og erkender, at det var den rigtige beslutning at slette hans nominering. 

- Det synes jeg. Jeg forstår det godt. Det er et kæmpe show, der koster mange penge, og der er sponsor på, så man er nødt til at tage afstand fra det. Det er helt fair, de er nødt til at sætte en grænse. fortæller Mathias, der også har taget videoen ned igen. 

LÆS OGSÅ: Gustav Salinas protesterer: Det er dobbeltmoralsk

Ifølge Mathias vidste han ikke, at stofferne var en del af videoen, da det ifølge ham ikke var det, der var i fokus.  

- Det var ikke noget, jeg havde tænkt over, for da jeg lægger videoen ud, er den 11 måneder gammel. Det var et minde på min iPhone. Men jeg ser videoen og deler den på TikTok. Så går der 17 timer, og der er en, der gør mig opmærksom på det, og så tænker jeg, “det var ikke særlig godt”, så jeg skynder mig at slette den, fortæller Mathias videre i programmet, men der er det allerede for sent. 

- Da jeg blev nomineret, er der nogle på Reddit, der vælger at dele det, forklarer Mathias. 

LÆS OGSÅ: 'Først til verdens ende'-par skal være forældre

Ifølge Mathias har han et anderledes forhold til stoffer end de fleste, da hans storebror er død af en overdosis. Og selvom han selv tager stor afstand til stoffer og ikke selv tager det, så vælger han ikke at skubbe de venner væk, der gør.  

- Hvis der er nogen, der er ude i et misbrug, så sidder de alene med det, hvis man skubber dem væk, så jeg er mere large med det og tænker over, hvad nu hvis der havde siddet en i rum med min bror dengang, så havde han måske været i live i dag. Så hvis jeg ikke kan stoppe det, bliver jeg nødt til at forstå det. Det er megasvært for andre at sætte sig ind i, fortæller Mathias. 

Ifølge Mathias kan man gøre misbruget værre, hvis man skubber personerne væk, men når det så er sagt, er han godt klar over, at han som influencer skal være en rollemodel, og derfor fortryder han også, at han har delt videoen.  

Hør hele interviewet fra 'Go' Morgen Danmark' her