Det vidste du ikke om de danske cykelryttere

HER&NU har udvalgt tre rørende og sjove facts omkring de danske 'Tour de France'-cykelryttere, der helt sikkert får dig til at heppe ekstra med.

En kærlig tanke

Den dobbelte 'Tour de France'-vinder Jonas Vingegaard sender gerne en tanke til sin datter, Frida på knap fire år. Det sker blandt andet i form af små børnetatoveringer, for eksempel én af hundene fra tegnefilmen 'Paw Patrol'.

LÆS OGSÅ: Dennis Knudsen i retten igen

– Det er fra min datter. Hun elsker virkelig tatoveringer i øjeblikket, og hun kan også godt lide, at jeg har en. Det er en lille ting, vi har, at hun sætter en tatovering på armen af mig. Det er virkelig dejligt, fortalte Vingegaard til Eurosport Danmark.

LÆS OGSÅ: Voldsom oplevelse for Sarah Grünewald: - Det er skræmmende

Jonas Vingegaard har grundet genoptræningen efter forårets voldsomme styrt været mere sammen med datteren, end han normalt er op til en stor konkurrence, og det har han nydt.

LÆS OGSÅ: Sprang ud som 17-årig: Sådan reagerede forældrene

Handyman

Michael Mørkøv, 39, bruger et utal af timer på at holde formen vedlige på de danske landevej, så han er i topform til touren og OL. Men imens benene pisker rundt, er det noget helt andet, der rumsterer i hans hoved. Som uddannet tømrer og passioneret husejer bruger han enhver stund til at tænke på fremtidige boligprojekter.

– Jeg har altid et nyt projekt i gang, og jeg skal virkelig begrænse mig. Derfor bliver projekterne meget nøje udvalgt. Så snart der er pause i cykelsæsonen, hopper jeg i tømrertøjet. Det er et frirum for mig og minder mig om dengang, jeg arbejdede som tømrer. Det er min form for mentaltræning, har han sagt til magasinet Bolius.

Villaen i Rødovre, hvor han bor med konen Trine og deres tre børn, har blandt andet fået en overdækket terrasse, nyt badeværelse, legehus og udskiftet vinduer takket være den cyklende handyman.

LÆS OGSÅ: Annemette Voss trækker sig: Jeg har mistet tilliden

Søren og søkoen

Selvom han er en voksen mand på 29 år, er Søren Kragh Andersen ikke ked af at indrømme, at han sover med en tøjbamse. Da Odense Zoo i 2001 kunne præsentere landets første søko, Henriette, blev den lille Søren begejstret og fik en tøjversion af dyret. Og her 23 år senere er den – lettere slidte – tøj-søko stadig med ham rundt til alverdens cykelløb.

– Jeg har hende stadig med. Det kommer nok ikke til at ændre sig. Nu fylder jeg snart 30, så mon ikke hun følger med hele vejen, til jeg engang stopper. Jeg tror ikke, at det ændrer sig, siger han til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Efter operation: Soeren Le Schmidt giver status på synet