5 ting, du (måske) ikke vidste om Christian Eriksen

Allerede som 3-årig startede han sin fodboldkarriere, der siden har gjort ham til en af Danmarks bedste fodboldspillere. Bliv klogere på den populære fodboldspiller her.

Denne artikel blev først bragt på alt.dk. Dette er en redigeret udgave.

Under Danmarks første EM-kamp mod Finland i 2021 faldt en af Danmarks bedste fodboldspillere, Christian Eriksen, om med et hjertestop. Han blev genoplivet og opereret, og siden er det heldigvis gået støt fremad med helbredet, og i dag er den populære fodboldspiller tilbage i landsholdstrøjen.

LÆS OGSÅ: Vidste du det? Hjulmand har en fortid på det store lærred

Men hvem er han egentlig? Vi har fundet fem ting om Christian Eriksen, som du (måske) ikke var klar over.

1. Bidt af fodbold fra barnsben

Interessen for fodbold blev vakt meget tidligt. Allerede som 3-årig begyndte Christian Eriksen at spille fodbold i barndomsklubben Middelfart Gymnastik & Boldklub. Hans evner med en fodbold vakte hurtigt opsigt rundt omkring hos øboerne, og allerede som 13-årig skrev han kontrakt med Fyns dominerende fodboldklub, Odense Boldklub. Her var han på ungdomskontrakt, indtil han fik tilbudt en kontrakt med det berømte Ajax ungdomsakademi i Amsterdam.

LÆS OGSÅ: Danmarks EM-triumf: Særlig dag for Hjulmand

2. Hans store idol er Laudrup

Christian Eriksen er en af dansk fodbolds største spillere i de sidste 10 år og er ofte blevet sammenlignet med Michael Laudrup. Og netop Laudrup var faktisk Eriksens idol som barn. Det var dog ikke hans navn, man fandt bag på Eriksens første fodboldtrøje.

- Mit idol som barn var Michael Laudrup. I Danmark vil alle være som ham, og han var den bedste danske spiller nogensinde. Han er en kilde til inspiration, siger Eriksen i et interview til CLBold.dk.

- Min far derimod var stor fan af Roberto Baggio, og så snart han havde chancen, købte han en hans trøjer til mig. Så den første trøje, jeg havde, var med Divin Cordino (Baggios øgenavn.red.).

3. Scorede i specialdesignede fodboldstøvler

I bogen 'Min største kamp' fortæller en række kendte danske fodboldspillere om nogle af deres største oplevelser på banen. En af dem er Christian Eriksen.

I bogen fortæller han bl.a., at han gennem tiden har spillet mange vigtige kampe, men at hans landskamp nummer 75, hvor han scorede hattrick var noget helt særligt.

LÆS OGSÅ: Kasper Hjulmand efter skilsmissen: Jeg tror på kærligheden

- Hattricket mod Irland var alligevel det største statement at lave som professionel fodboldspiller. Det gav status hjemme i klubben, fordi vi havde slået et hold fra de britiske øer, og fordi jeg havde lavet tre mål, siger han.

- Men vigtigst af alt så skete det i en kamp, som vi skulle vinde – og så endda i min landskamp nummer 75.

I bogen fortæller Christian Eriksen videre, at han dagen før kampen havde fået et par specialdesignede fodboldstøvler fra Nike med tallet 75 vævet ind, og der var altså tre mål i dem.

LÆS OGSÅ: Landsholds-venner: Spillede i klub sammen som 8-årige

- Støvlerne har jeg gemt sammen med trøjen fra kampen mod Bulgarien i 2016, hvor jeg scorede mit første hattrick for Danmark.

Kilde: Euroman.dk

4. Bor i Manchester

Christian Eriksen har flyttet meget rundt, og sammen med familien har han boet i både Holland, England, Italien og Danmark.

Efter hjertestoppet i Parken og den efterfølgende operation, valgte han at flytte fra den italienske by Milano og hjem til Danmark, hvor familien slog sig ned på Fyn, hvor Christian Eriksen er født og opvokset.

I dag bor parret igen i England i byen Manchester, da den danske landsholdsspiller skrev under på en treårig kontrakt med Manchester United i 2022. Her bor de sammen med deres søn Alfred, der kom til verden i 2018 og deres datter, der blev født i december 2020.

5. Danner par med ungdomskæresten

Christian Eriksen danner par med Sabrina Kvist Jensen, der er uddannet frisør, og ligesom Christian Eriksen kommer hun også fra Fyn.

Men selvom de to har kendt hinanden lige siden ungdomsårene og været kærester siden 2012, har de aldrig fået udvekslet ringe.

LÆS OGSÅ: Kasper Schmeichel overrasker: Personlig hilsen til danskerne

I et interview med BT fortæller Christian Eriksen, hvor meget familien og forholdet til kæresten betyder for ham.

- Det har givet mig en form for ro. Det har gjort det, at jeg ved, at jeg har en, som står mig nær. Jeg snakker meget med Sabrina. Det er fantastisk og fint, at man kan snakke så meget og så godt med en person. Vi falder rigtigt godt i hak med hinanden, fortæller Christian Eriksen til BT.

Du kan se et billede af parret herunder:

PARIS, FRANCE - MAY 08: Laureus World Comeback of the Year 2023  nominee Christian Eriksen and Sabrina Kvist Jensen arrives at the 2023 Laureus World Sport Awards Paris red carpet arrivals at Cour Vendome on May 08, 2023 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for Laureus)
PARIS, FRANCE - MAY 08: Laureus World Comeback of the Year 2023 nominee Christian Eriksen and Sabrina Kvist Jensen arrives at the 2023 Laureus World Sport Awards Paris red carpet arrivals at Cour Vendome on May 08, 2023 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images for Laureus)