Kæft, trit og retning: Kendisser presses til det yderste

Nyt realityprogram skal teste kendte danskeres fysik, udholdenhed, sammenhold og viljestyrke. Hvem klarer sig bedst i hårde militærøvelser, og hvem bliver vinder af ‘Stjerner i trøjen’

Af Rikke Lynge - 3. februar 2021 kl. 9:00

På naturskønne Bornholm har 12 kendte danskere meldt sig til en tur i trøjen. Under ledelse af ”Oberst” Dar Salim, ”Kaptajn” Jacob Riising, samt professionelle befalingsmænd, skal de over ti programmer gennemgå et skræddersyet militært træningsforløb. Gennem en række krævende og pointgivende øvelser vil flere blive elimineret, så der til sidst står fire deltagere tilbage til den store finalemission. En mission, hvor den stærkeste vil stå som vinder af ’Stjerner i trøjen’.

Jacob Riising har været vært på flere forskellige programmer, men det her adskiller sig en del fra de andre værtsroller, han har haft.

LÆS OGSÅ: Håndboldstjernernes private lykke: Flotte scoringer

–  Normalt, når man laver fjernsyn, så tager man tingene om, og så skal kameramanden ind og lave et nærbillede, og det var der slet ikke her. Vi når ikke engang at hilse på deltagerne, før vi er i gang. Der gik tre dage, før jeg udvekslede et ord med dem, og jeg kendte jo flere af dem. Signe Lindkvist er for eksempel en af mine private venner, og jeg havde været toastmaster til hendes søns konfirmation om lørdagen, og om søndagen stod jeg bare og stirrede ondt på hende i militærtøj, fortæller Jacob Riising, der var nødt til at tage rollen seriøs for at gøre det autentisk.

LÆS OGSÅ: Mads i svært dilemma: Passer på familien

Dar Salim og Jacob Riising (Foto: Per Arnesen)

De 12 castede deltagere til programmet ved ikke, hvad de har sagt ja til, og Jacob Riising var alvorligt bange for, at flere af deltagerne ville tage det første fly hjem fra Bornholm igen.

– Jeg vidste jo, hvad deltagerne skulle igennem, og jeg tænkte, at jeg personligt selv ville sige, “det gider jeg ikke være med i”. Det her er altså kendte mennesker, der er totalt privilegeret og vant til at få det lige, som de vil, og det er alligevel ret interessant at se, hvor meget de retter ind, fortæller Jacob Riising.

LÆS OGSÅ: Amalie Szigethy lider af angst: Sådan begyndte det

Dar Salim har modsat Jacob Riising selv erfaret, hvordan militæret kan forme dig og hjælpe dig gennem livet med styrke og målrettethed. Den oplevelse vil han gerne give videre. De skal ud, hvor de ikke kan bunde, opdage nye sider af sig selv og lære, hvad de reelt er i stand til. Om det er 20 kilometers march med 30 kilo på ryggen, overnatte i det fri, eller alene kaste sig ud fra et fly.

‘Stjerner i trøjen’ (Foto: Per Arnesen)

LÆS OGSÅ: Endegyldigt farvel til The Kardashians

Igennem 10 programmer bor de medvirkende sammen på en kaserne, hvor befalingsmænd hver dag vil stille strenge krav til dem – præcis som var de i militæret. De sover sammen i køjesenge, de skal lære de grundlæggende militære discipliner, og de har også selv ansvaret for at holde kasernen skinnende ren. Det er hårdt og udfordrende. Både for den enkelte og for gruppen som enhed.

De 12 medvirkende er Oliver Bjerrehuus, Jesper Skibby, Mascha Vang, Torben Chris, Elvira Pitzner, Thalia Pitzner, Kevin ”Bro” Andreasen, Laila Friis-Salling, Ali Sivandi, Tobias Hamann, Signe Lindkvist og Mattias Hundebøll.

‘Stjerner i trøjen’ har premiere torsdag den 4. februar og 21.30 på Kanal 5 og på streamingtjenesten discovery+.

LÆS OGSÅ: Jens Gaardbo sælger villalejligheden: Kan tjene ni mio

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Kanal5dk (@kanal5dk)