Mads i svært dilemma: Passer på familien

Det var ikke nogen let beslutning at sige farvel til DR efter mere end 20 år, men da den først var truffet, mærkede Mads Steffensen en befriende lettelse.

Af Nikolaj Vraa - 31. januar 2021 kl. 12:54

Midt i et af sine travleste arbejdsår nogensinde, rundede den populære radio- og tv-vært i juni 50 år, og da han i december skulle beslutte, om han ville forlænge sin kontrakt med DR endnu et år, tænkte han sig godt om. Spørgsmålet var, hvad han mere kunne opnå i DR efter to succesfulde årtier, og om arbejdet fyldte for meget.

– Jeg havde svært ved at finde ud af, hvad det næste skulle være. Jeg har i efterhånden nogle år haft den her tanke om at tage et skarpt sving, og så åbnede der sig pludselig en mulighed. Og så står man der på vippen med bævende knæ. Skulle jeg kravle ned på sikker grund igen og lave alt det, jeg plejer, eller skulle jeg tage springet? Og for første gang i mit liv så sprang jeg, fortæller Mads, der ikke tog den store beslutning alene.

LÆS OGSÅ: Nomineret 11 gange: Endelig vinder Sofie Linde prisen

Han lænede sig som altid op ad sin hustru, Marianne.

– I det her forløb er Marianne og jeg stået tidligt op om morgenen og er gået en time rundt om Damhusengen. Her har vi snakket tingene og scenarierne igennem. Vi har været sammen i det skifte, jeg nu har lavet. Vi har været sammen i over 25 år, og hun er min faste sparringspartner, fortæller han.

Mads Steffensen har dog lovet hende, at der fremover er andre ting på dagsordenen hjemme i huset i Vanløse og på deres gåture i lokalområdet.

LÆS OGSÅ: TV-stjerners hårde kamp: Chok blev til glæde

– Jeg ville da gerne have sagt farvel til lytterne, men sådan blev det ikke. Der er ingen konflikter bag det her. Jeg synes, jeg har forladt DR på en pæn måde. Jeg har i hvert fald ikke smækket med døren.(Foto: Simon Birk/Podimo)

En lettelse at stoppe

– Hun synes, at jeg har talt meget om job de sidste tre uger, så det holder vi en pause med og finder på nogle andre emner, siger han og griner hjerteligt.

At arbejdslivet har fyldt virkelig meget, blev understreget af den overnatning, hun bookede til dem på et hotel i København sidste år, så de kunne komme lidt hjemmefra. Mads kom først ved 22-tiden og gik ved 07-tiden om morgenen igen.

LÆS OGSÅ: Janni Ree opløst i tårer: Livet er sårbart

– Nu har jeg fået mere tid, nu hvor jeg ikke skal lave tv-programmer hele tiden. Jeg har arbejdet rigtig meget de sidste par år. I 2020 lukkede vi jo ikke ned på grund af corona. Vi sendte ‘Monopolet’ hele perioden, og så kom der to sæsoner af ‘Fællessang’, og jeg lavede ‘Alle mod en’. Jeg havde 19 fredage i træk tv-underholdning og så op og lave ‘Monopolet’ lørdag morgen. Når man er i det, så går det, men da jeg trak stikket, kunne jeg mærke, det har været hårdt, siger Mads, der nyder at kunne sove længe i weekenden.

– Jeg sov til 9.15 i lørdags. Det kan jeg ikke huske, hvornår jeg sidst har gjort. Min krop har bare vænnet sig til at skulle tidligt op. Så da jeg tog beslutningen, og især da den blev meldt ud, kunne jeg mærke, at jeg havde båret rundt på en tung rygsæk, som jeg nu stillede fra mig. Jeg vidste bare ikke, jeg havde båret rundt på den. Det var en lettelse.

LÆS OGSÅ: Hvad koster stjernerne? Ny hjemmeside giver svaret

– Jeg er stolt af min DR-karriere og afleverer nogle fine programmer til dem, men nu har jeg også bare lyst til at se fremad og finde ud af hvad jeg skal i mit liv. Uanset hvad det bliver, så er det lige nu Marianne og deres tre sønner August, 23, Noah, 20 og Corfitz, 16, der nyder godt af, at han har en næsten tom kalender.

– Måske har pandemien haft noget med det at gøre. Vi har gået og tænkt på, hvordan man bruger sin tid. Er man der, hvor man gerne vil være, siger han om jobskiftet.

LÆS OGSÅ: CHOK: Katerina Pitzner anholdt

Læs mere om